ΔΙΕΘΝΕΣ
15/11/2018 19:18 EET

Γιατί οι γυναίκες «ανεβάζουν» στο twitter τα εσώρουχά τους και είναι έξαλλες

#ThisIsNotConsent είναι το κίνημα γυναικών, που ξεκίνησε με αφορμή τον βιασμό μιας κοπέλας που φορούσε στρινγκ.

HuffPost UK

Γυναίκες από όλο τον κόσμο έχουν κατακλύσει το twitter με μηνύματα και φωτογραφίες με τα σέξι εσώρουχα της, μετά τη δημοσιοποίηση υπόθεσης στην Ιρλανδία, όπου η δικηγόρος κατηγορούμενου για βιασμό προσκόμισε ως στοιχείο το στρινγκ εσώρουχο του θύματος.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος του φερόμενου ως βιαστή προσκόμισε στο δικαστήριο το σέξι εσώρουχο του 17χρονου θύματος, θέλοντας να υποδείξει ότι δεν επρόκειτο για βιασμό. Το ιρλανδικό δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο και η γυναίκα δικηγόρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Examiner, είχε υποστηρίξει νωρίτερα τα εξής εξοργιστικά στην αγόρευση της: «Τα αποδεικτικά στοιχεία αποκλείουν την πιθανότητα να ήθελε το φερόμενο ως θύμα να προσελκύσει τον εναγόμενο και να ήταν ανοιχτή σε μια ερωτική συνεύρεση; Πρέπει να δείτε πως ήταν ντυμένη. Φορούσε ένα εσώρουχο στρινγκ με δαντέλα».

Storyful

Το γεγονός ότι το εσώρουχο της 17χρονης χρησιμοποιήθηκε ως στοιχείο στην υπόθεση βιασμού της, ξεσήκωσε τα γυναικεία κινήματα και απλούς πολίτες. Όχι μόνο διοργανώθηκαν πορείες βάσει του hashtag #ThisIsNotConsent (#AυτόΔενΕίναιΣυγκατάβαση) αλλά και χιλιάδες γυναίκες ανέβασαν στα social media φωτογραφίες με το πιο σέξι εσώρουχό τους μαζί με το hashtag.

Ανάμεσά τους και μια βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος της Ιρλανδίας, η Ρουθ Κόπινγκερ, καταδικάζοντας το σκεπτικό του δικαστηρίου να δεχτεί ως στοιχείο το εσώρουχο. Φυσικά, η βουλευτής έβαλε και εκείνη μια φωτογραφία με το εσώρουχό της στην ανάρτησή της.

Η Καναδέζα φεμινίστρια, Μισέλ Σάλιβαν, μίλησε στο CNN και ήταν φανερή η αγανάκτησή της: «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς τον 21ο αιώνα, ένα δικαστήριο στην Ιρλανδία αποδέχτηκε το εσώρουχο ως επιχείρημα αθωότητας».

Μια Βρετανίδα, επικεντρώθηκε στην ψυχολογία του θύματος, γράφοντας στο twitter πως μπορεί να ένιωσε αυτό το 17χρονο κορίτσι στο δικαστήριο, ακούγοντας όλους αυτούς τους μεγαλύτερους από εκείνη ανθρώπους, και επαγγελματίες, να υπονοούν ότι βιάστηκε με δική της υπαιτιότητα.

Με πληροφορίες από CNN, Irish Examiner