Γιατί το Pantone επέλεξε για το 2021 δύο χρώματα της χρονιάς – Ποια είναι

Άλλη μια χρονιά είχε βγάλει ξανά δύο χρώματα. Γιατί το επέλεξε και για το νέο έτος.
RakicN via Getty Images

Το Pantone, που κάθε χρόνο μας προτείνει το χρώμα της χρονιάς, φέτος έκανε κάτι που είχε χρόνια να κάνει: πρότεινε δύο.

Το πρώτο είναι ένα έντονο κίτρινο με όνομα «Illuminating (Pantone 13-0647)» και το άλλο ένα απαλό γκρι που ονομάζεται «Ultimate Gray (Pantone 17-5104)».

Γιατί όμως δύο; «Η επιλογή δυο ανεξάρτητων χρωμάτων υπογραμμίζει πώς διαφορετικά στοιχεία ενώνονται για να στείλουν ένα μήνυμα ισχύος και ελπίδας, ταυτόχρονα δυναμικό και αισιόδοξο, εκφράζοντας την ιδέα πως δεν έχει να κάνει με ένα χρώμα ή ένα άτομο, αλλά περισσότερα. Η ένωση του διαχρονικού Ultimate Gray με το έντονο κίτρινο Illuminating στέλνει ένα μήνυμα θετικότητας σε συνδυασμό με ψυχικό σθένος», εξηγεί η Leatrice Eiseman, διευθύντρια του Pantone Color Institute. «Ένας γάμος χρώματος που μεταδίδει ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας που είναι τόσο διαρκές όσο και αναζωογονητικό».

Pantone

Και ο ίδιος ο συνδυασμός αποτελεί μια ισχυρή δήλωση. Η επιλογή να συμπεριληφθούν δύο χρώματα φέτος επηρεάστηκε από την πανδημία και γεγονότα όπως οι διαμαρτυρίες του Black Lives Matter. Μετά από ένα χρόνο, που η κοινωνική απόσταση έγινε πραγματικότητα και οι άνθρωποι οργανώθηκαν μαζικά σε ένα ολόκληρο το έθνος για να απαιτήσουν δικαιοσύνη, η έννοια της σύνδεσης είναι πρώτη στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Σύμφωνα με την Laurie Pressman, αντιπρόεδρο του ινστιτούτου, αυτή η βασική ανάγκη για σχέσεις αντικατοπτρίζεται στην απόφαση του Pantone να επιλέξει δύο χρώματα φέτος, η οποία έχει γίνει μόνο μία φορά πριν, το 2016, όταν το ινστιτούτο επέλεξε το Rose Quartz και το Serenity ως σημάδι στην αυξανόμενη ρευστότητα γύρω από τους κανόνες φύλου.

KatarzynaBialasiewicz via Getty Images
rclassenlayouts via Getty Images
Πήγαινε στην αρχική σελίδα