ΔΙΕΘΝΕΣ
15/07/2021 11:12 EEST

Γιούτα: Η ανανέωση της λιμναίας πανίδας με «ελεύθερη πτώση» γίνεται viral

Mία πρακτική που ακολουθείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 με το ποσοστό επιβίωσης να αγγίζει το 95%.

Οι υπεύθυνοι του τμήματος Άγριας Ζωής της Γιούτα ανανέωσαν την λιμναία πανίδα της Πολιτείας χρησιμοποιώντας εναέρια μέσα.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το τμήμα Πόρων Αγριας Ζωής της Γιούτα, στο οποίο καταγράφηκε η επιχείρηση και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral, παρακολουθούμε ένα αεροπλάνο να πετάει πάνω από το Όρος Μπούλντερ, όταν ξαφνικά ανοίγει η καταπακτή και χιλιάδες πέστροφες πέφτουν μέσα σε ένα χείμαρρο νερού.

Τα ψάρια στροβιλίζονται καθώς πέφτουν έως ότου εξαφανιστούν κάτω από την επιφάνεια της λίμνης.

Το αεροπλάνο μπορεί αν μεταφέρει εκατοντάδες κυβικά νερού ενώ μπορεί να αδειάσει στις λίμνες έως και 35.000 ψάρια ανά πτήση, χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Η ανανέωση της λιμναίας πανίδας με εναέρια μέσα είναι μία πρακτική που ακολουθείται στην Γιούτα από τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Χρησιμοποιείται για την αναπαργωγή διαφόρων πληθυσμών καθώς τα ψάρια δεν αναπαραγάγονται με φυσικό τρόπο σε πολλές από τις λίμνες της Πολιτείας, αλλά και γιατί αρκετές από αυτές δεν είναι προσβάσιμες με μηχανοκίνητα μέσα.

«Τα αεροπλάνα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος παροχής ψαριών στους ψαράδες», δήλωσε ο Κρίς Πεν, περιφερειακός διαχειριστής υδρόβιας πανίδας για το τμήμα Άγριας Ζωής.

Να σημειωθεί ότι το τμήμα Πόρων Αγριας Ζωής της Γιούτα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν θέτει σε κίνδυνο την ζωή των ψαριών αφού το ποσοστό επιβίωσης είναι της τάξεως του 95%.