ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/03/2018 23:32 EET

Γκοτμέλερ στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με FRONTEX, Ελλάδα και Τουρκία συνέβαλαν στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών

Ints Kalnins / Reuters

Οι περιπολίες πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συνέβαλε στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, μαζί με τη FRONTEX, την Ελλάδα και την Τουρκία, επισήμανε η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, κατά την ομιλία της στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

″Η ασφάλεια και η ευημερία είναι ένας πολύ σημαντικός θεμέλιος λίθος της ελευθερίας μας”, είπε και εξήγησε πως το ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια και αυτό συμβάλλει στην αύξηση της ευημερίας, ενώ όταν υπάρχει ευημερία υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια. Πρόσθεσε πως όταν δεν υπάρχει ευημερία οι συνέπειες φαίνονται τις γειτονικές χώρες και αυτό το έχει καταλάβει η Ελλάδα με τις μεταναστευτικές ροές που δέχεται.

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι φυσικοί συνεργάτες και εταίροι, είπε, ενώ για τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι θα συζητηθεί ο επιμερισμός των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)