ΔΙΕΘΝΕΣ
19/06/2018 10:49 EEST

Γκριβό: Ευρώπη και ΗΠΑ δεν μοιράζονται τις ίδιες αξίες

Benoit Tessier / Reuters

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν μοιράζονται τις ίδιες αξίες, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό, καθώς αυξάνεται η αγανάκτηση για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να χωρίζει τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους μόλις αυτοί περνούν τα σύνορα με το Μεξικό.

Η ΕΕ αντιμετωπίζει τη δική της κρίση αναφορικά με τη διαχείριση της εισροής μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και ο Γκριβό δήλωσε ότι δεν θέλει να δει να συμβαίνει στην Ευρώπη αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε τον ίδιο πολιτισμό, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μοιραζόμαστε κάποιες αξίες», σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Η πολιτική «μηδενικής ανοχής» που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Τραμπ προβλέπει την άμεση σύλληψη των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό και την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους.

Οι γονείς κρατούνται σε ομοσπονδιακές φυλακές, ενώ τα παιδιά τους σε ξεχωριστά κέντρα κράτησης, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές.

Βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την Ουάσινγκτον δείχνουν παιδιά μεταναστών να κρατούνται σε συρμάτινα κλουβιά, να κάθονται στο τσιμεντένιο πάτωμα. Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει τη μεταχείρισή τους «βάρβαρη» ενώ ακόμη και κάποιοι συντηρητικοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους.

«Αυτές οι εικόνες είναι σοκαριστικές», σχολίασε ο Γκριβό.

 

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)