Ζάεφ: Οι πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» έχουν λάβει πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας

Ζάεφ: Οι πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» έχουν λάβει πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας
SAKIS MITROLIDIS via Getty Images

«Το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες εναντιώνονται στη συμφωνία...δείχνει ότι έχει επιτευχθεί ένας καλός συμβιβασμός ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών. Οι πολίτες της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχουν λάβει πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και οι πολίτες της Ελλάδας έχουν λάβει αναγνώριση της ελληνικής κληρονομιάς από την αρχαία ιστορία» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle.

Ο Ζάεφ έκανε λόγο για μια «ιστορική απόφαση», προσθέτοντας πως «είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας να φθάσουμε τις προδιαγραφές της ΕΕ».

«Η ημερομηνία που μας δόθηκε για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ήταν κάτι που αξίζαμε πλήρως και θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019» συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, τονίζοντας πως παραμένει «σταθερά και απόλυτα αφοσιωμένος» στο να αποδείξει ότι η συμφωνία με την Ελλάδα επιλύει το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας του.

«Λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μια ταυτότητα για γενική χρήση. Οι πολιτικοί παράγοντες που δεν μπορούν να το δουν αυτό, δημιουργούν νέους διχασμούς. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν το χρειάζεται πλέον αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλή