Ζευγάρι καλλιτεχνών δείχνει πώς είναι η ζωή με τον ερχομό ενός μωρού, μέσα από πρωτότυπα σκίτσα

Και πώς αλλάζει ο γάμος με την μητρότητα.
Το νεογέννητο στο σπίτι.
Το νεογέννητο στο σπίτι.

Ενα παντρεμένο ζευγάρι καταγράφει την επέκταση της οικογένειας και τον νέο ρόλο του γονέα, μέσα από κόμικς.

Ο Γιελούντα και η Μάγια Ντεβίρ, καλλιτέχνες πίσω από τη δημοφιλή σειρά βιβλίων με τίτλο «One of Those Days», καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί, τη μικρή Αριελ, τον Απρίλιο. Ο Ισραηλινός Γιελούντα χαρακτηρίζει την κόρη του «το πιο ξεκαρδιστικό και αξιαγάπητο πλάσμα που έχει ποτέ δει». «Είναι συνέχεια χαρούμενη και ένα εύκολο μωρό. Σίγουρα ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τα αδέρφια της που θα ακολουθήσουν», δήλωσε ο πατέρας στην Αμερικανική έκδοση HuffPost.

Κι ενώ το ζευγάρι που ζει στο Τελ Αβίβ δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ερωτευμένο με την κόρη του, γνωρίζουν - όπως κάθε γονέας- τις αλλαγές της δυναμικής στη σχέση τους. «Φυσικά, υπάρχει λιγότερος χρόνος που περνάμε ο ένας με τον άλλον και η προσοχή μας πρέπει να μοιράζεται σε τρεις ανθρώπους, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε για την επιχείρησή μας. Είναι πολύ περίπλοκο, όμως χρειάζεται να προσαρμοστούμε στις αλλαγές».

Τον Αύγουστο, ο Γιελούντα δημοσίευσε στο Instagram ένα κόμικ με τίτλο «It’s OK». Στη λεζάντα, έγραψε δημόσια για μερικές από τις δυσκολίες και τα περίεργα συναισθήματα που έχει ως νέος πατέρας.

«Είναι εντάξει όταν κλαίει στα χέρια σου. Είναι εντάξει όταν θέλει μόνο τη μητέρα της ή όταν δεν μπορείς να τη βάλεις για ύπνο. Είναι εντάξει που ακόμα δεν μπορείς να καταλάβεις τον ρόλο σου, που δεν έχεις αυτή τη σύνδεση με το μωρό για την οποία μιλούν όλοι. Δεν πειράζει που ακόμα δεν έχεις καταλάβει τις αρμοδιότητες της δουλειάς σου, που μοιράζεσαι όσα βιώνεις με τη σύντροφό σου. Δεν πειράζει που αισθάνεσαι αδύναμος, μόνος, έχεις περίεργη διάθεση. Είναι εντάξει να ζητάς για βοήθεια», έγραψε ο νέος πατέρας.

Για τη Μάγια, ο θηλασμός ήταν περισσότερο δύσκολος από αυτό που περίμενε, αν και έχει δηλώσει ότι συνήθισε να περνάει χρόνο στο δωμάτιο του μωρού. «Η Αριελ με τραυμάτισε και μου πήρε καιρό να έχω αρκετό γάλα γι’αυτή. Σήμερα, θηλάζω ακόμα, όμως καταλαβαίνω τις γυναίκες που επιλέγουν να μην θηλάζουν». Ομως για εκείνη, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η ισορροπία μεταξύ της ζωής με το μωρό και της επαγγελματικής και αυτό γιατί με τον Γιελούντα ταξιδεύουν αρκετά, λόγω της δουλειάς.

Η Αριελ αναμφισβήτητα έφερε χαρά στη ζωή του ζευγαριού και το ενέπνευσε να δημιουργήσει τα παρακάτω σκίτσα:

Πηγή: HuffPost US