Ζελένσκι: Υπό έλεγχο το Κίεβο, αντέχουμε και απωθούμε τον εχθρό

Μήνυμα σθεναρής αντίστασης από τον Ουκρανό πρόεδρο.
Anadolu Agency via Getty Images

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε νέο μήνυμα το μεσημέρι του Σαββάτου, από το Κίεβο, τονίζοντας ότι η πρωτεύουσα βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχό του, μετά την εισβολή της Ρωσίας την Πέμπτη.

«Αντέχουμε και απωθούμε επιτυχώς τον εχθρό. Οι μάχες συνεχίζονται», είπε σε βίντεο που ανάρτησε στα social media . «Εχουμε το κουράγιο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε την Ευρώπη», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο και να βάλουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως έκαναν στο Ντόνετσκ. Σπάσαμε το σχέδιό τους» κατέληξε.

Φορώντας ρούχα στρατιωτικού τύπου και δείχνοντας κουρασμένος αλλά αποφασισμένος, δήλωσε: «Η αλήθεια μας είναι ότι αυτή είναι η γη μας, η χώρα μας, τα παιδιά μας και θα τα προστατεύσουμε όλα αυτά. Δόξα στην Ουκρανία!» κατέληξε.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι είχε εμφανιστεί σε βίντεο έξω από το γραφείο του στην πρωτεύουσα, διαμηνύοντας ότι «δεν θα καταθέσουμε τα όπλα».

Κάλεσε τους Ουκρανούς να μην πιστεύουν τις «ψευδείς πληροφορίες» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις οποίες κάλεσε τον στρατό να παραδοθεί. «Είναι η γη μας. Τα παιδιά μας. Θα υπερασπιστούμε όλα αυτά. Ζήτω η Ουκρανία», είπε.

Δημοφιλή