Ζητούνται 200 γυμνές γυναίκες για την όπερα «Ντον Τζιοβάνι»

Ζητούνται 200 γυμνές γυναίκες για την όπερα «Ντον Τζιοβάνι»
Peter Maenhoudt / Reuters

H Όπερα Κουίνσλαντ της Αυστραλίας αναζητά 200 γυναίκες οι οποίες θα είναι διατεθειμένες να εμφανιστούν γυμνές ή ημίγυμνες στην τελευταία σκηνή της όπερας του Μότσαρτ «Ντον Τζιοβάννι», που κάνει πρεμιέρα στις 19 Οκτωβρίου.

Η σκηνοθέτης, Lindy Hume δήλωσε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι σκοπεύει να κάνει ένα διαφορετικό φινάλε, καθώς στόχος της είναι να μεταφέρει τη διάσημη όπερα στην εποχή του κινήματος #MeToo.

«Ως γυναίκα σκηνοθέτις, ως φεμινίστρια, αλλά και κάποια που αγαπά τον Τζιοβάννι και την ιστορία του, ήθελα να τον πλαισιώσω κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι γυναίκες να είναι επί ίσοις όροις και να του δώσουν ό,τι του αξίζει» είπε.

«Είναι ένας αντι-ήρωας που διασχίζει την Ευρώπη και κοιμάται με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Ένας κακός τύπος και αυτή είναι η εποχή του #MeToo, οπότε δεν μπορείς να δεις ένα έργο, όπως ο Ντον Τζιοβάννι χωρίς αυτό το πρίσμα» εξήγησε.

Στην τελευταία πράξη της όπερας, ο καρδιοκατακτητής Ντον Τζιοβάννι δέχεται εντολή από το πέτρινο άγαλμα του διοικητή (il Commendatore) να δηλώσει μεταμέλεια για τις πράξεις του απέναντι σε εκατοντάδες γυναίκες.

Συνήθως σέρνεται στην κόλαση, αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον η τελευταία λέξη να είναι απ′ όλες τις γυναίκες που αποπλάνησε, ανέφερε η σκηνοθέτης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν χρειάζεται εμπειρία στην υποκριτική για να συμμετάσχει μία γυναίκα. Κατά τη διάρκεια του φινάλε -η τελευταία σκηνή είναι επτά λεπτά- θα ακούγεται μόνο η Συμφωνική Ορχήστρα.

H Lidy Hume άφησε επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγάλει και η ίδια τα ρούχα της. «Δεν θα σκηνοθετήσω γυμνή, αλλά θα μοιραστώ τη στιγμή μαζί τους» πρόσθεσε.

Δημοφιλή