The Blog

Ουαλική Σούπα (Welsh Cawl)

Είναι χειμώνας και υπάρχουν ημέρες που το νιώθεις για τα καλά, θέλεις μια σούπα να ζεστάνεις το «είναι» σου και αν η πρώτη σου σκέψη δεν είναι μια Ουαλική σούπα συμβαίνει επειδή ίσως δεν την γνωρίζεις.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Είναι χειμώνας και υπάρχουν ημέρες που το νιώθεις για τα καλά, θέλεις μια σούπα να ζεστάνεις το «είναι» σου και αν η πρώτη σου σκέψη δεν είναι μια Ουαλική σούπα συμβαίνει επειδή ίσως δεν την γνωρίζεις.

Υλικά

6 μερίδες αρνάκι γάλακτος

100 gr. αρακά

100 gr. λάχανο λευκό

100 gr. φασολάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό

2 πατάτες

2 καρότα

2 πράσα

1 φύλλο δάφνη

1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο

1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι

3 κλωναράκια μαϊντανό

4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

1 λίτρο ζωμό

50 gr. μπέικον

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρά καφέ χρώμα.
  • και προσθέτουμε το μπέικον.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, μερικούς κόκκους πιπέρι και τον ζωμό.
  • Σιγοβράζουμε και όταν το κρέας είναι μαλακό προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και επιπλέον λίγο ζεστό ζωμό ακόμη ώστε να έχει υγρά το φαγητό.
  • Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου με το αγαπημένο σας τυρί και φρυγανισμένο ψωμί.

Προτείνω να την δοκιμάσετε με την κοπανιστή Μυκόνου!