The Blog

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα τουλουμπάκια

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την τοποθετούμε στην φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
funky cook

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (50 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 λεπτά

Υλικά

>Για την Ζύμη

60 gr. σιμιγδάλι ψιλό

120 gr. αλεύρι

110 gr. βούτυρο

230 ml. νερό

4 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

> Για το Σιρόπι

600 gr. ζάχαρη

350 ml. νερό

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

> Επιπλέον θα χρειαστείτε

Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Η ζύμη

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την τοποθετούμε στην φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.

Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει 6′-7′ λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθούν στην ζύμη, η ζύμη που θα προκύψει θα πρέπει να είναι λεία, σφιχτή και να μην κολλάει.

Αφήνουμε στην άκρη την ζύμη να κρυώσει και την βάζουμε σε κορνέ, χρησιμοποιούμε το στόμιο με τα δοντάκια το μεγάλο.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει και μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Πιέζουμε και κάνουμε «κορδονάκια-μπαστουνάκια» 5 εκατοστών περίπου, κρατάμε το κορνέ με το αριστερό χέρι και με το δεξί κόβουμε την άκρη της ζύμης με μαχαίρι που βρέχουμε για να μήν κόλλάει η ζύμη.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Μέχρι να κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Tο σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, βράζουμε και όταν δέσει το κατεβάζουμε.

Το σιρόπιασμα

Βουτάμε τα τουλουμπάκια στο καυτό σιρόπι, τα αφήνουμε ανακατεύοντας απαλά, για να τραβήξουν σιρόπι και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.