The Blog

Δεκαεφτά συμβουλές για να δώσετε νόημα και να ανανεωθείτε το 2017

Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα ενός ουσιαστικού διαλείμματος. Μέσα στην έντονη καθημερινότητα, με τις πολλές απαιτήσεις ξεχνάτε να δώσετε στον εαυτό σας το δικαίωμα ενός διαλείμματος για να «γεμίσετε τις μπαταρίες σας», με ασχολίες που σας ευχαριστούν, για να χαλαρώσετε ουσιαστικά, να αναδιοργανωθείτε και να δείτε τα προβλήματα και τους άλλους ανθρώπους με άλλα μάτια. Μιμηθείτε και υιοθετήστε τη «μέθοδο» των παιδιών. Τα παιδιά μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι για τους μεγάλους σχετικά με την απόλαυση ουσιαστικών χαρών της ζωής.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

1. Αποδεχτείτε το «Εδώ και Τώρα», όπως είναι! Όπως είπε και ο Eckward Tolle στο βιβλίο του «H Δύναμη του Τώρα», το να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είστε είναι το βασικό βήμα για να κτίσετε αυτογνωσία, αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε κάθε κομμάτι της ζωής και του εαυτού σας, όπως είναι αυτή τη στιγμή, αλλά ταυτόχρονα να πάρετε την απόφαση να βελτιώσετε με ειλικρινή και ρεαλιστικό τρόπο τυχόν αδυναμίες σας. Μόνο τότε θα πραγματοποιηθούν !

2. Σταματήστε να αναλώνεστε στα λάθη και στις αδυναμίες του παρελθόντος. Εστιάστε στο παρόν και βάλτε ουσιαστικούς στόχους για το μέλλον. Συνειδητοποιήστε ότι ένας άνθρωπος με ανεπτυγμένη Συναισθηματική Νοημοσύνη (E.Q.), πρώτα πρέπει να αποδέχεται τον εαυτό του με αγάπη, να εστιάζεται στις επιθυμίες και τα θέλω του, να βελτιώνεται και να προσπαθεί να τα υλοποιήσει με τόλμη, αγάπη και θέληση.

3. Πιστέψτε στην αξία της μοναδικότητα σας. Κτίστε μέσα σας το «πιστεύω» ότι αξίζετε να έχετε όσα επιθυμείτε.Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι από τις μεγαλύτερες παγίδες! Με αυτοαποδοχή, αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση πείτε στον εαυτό σας: «Αξίζω να βιώσω την καλύτερη έκδοση του εαυτού μου». Τολμήστε το!

4. Πιστέψτε στις μοναδικές ικανότητες σας και τολμήστε να τις βιώσετε τώρα. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν αποκτήσετε: Πίστη, Θέληση, Σταθερότητα, εσωτερική Δύναμη και ικανότητα να βάζετε συγκεκριμμένους στόχους και να αγωνίζεστε να τους πραγματοποιήσετε !

5. Πιστέψτε ότι αξίζετε και ότι μπορείτε να βιώσετε όλα όσα επιθυμείτε και αξίζετε να γίνετε! Προσπαθήστε να εστιάσετε το μυαλό και τη θέλησή σας στην πραγματοποίηση των ονείρων σας, όσο και τολμηρά να είναι αυτά. Αυτό μπορεί να γίνει εάν υιοθετήσετε θετική σκέψη, αποβάλλετε την αρνητικότητα και τον πεσιμισμό και ακολουθήσετε με πάθος και ενθουσιασμό τα όνειρά σας.

6. Αποφασίστε ακριβώς: Tι είναι αυτό που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Ανακαλύψτε και τοποθετήστε ένα αληθινό και πραγματοποιήσιμο στόχο και αγωνιστείτε με πάθος και θέληση να το πραγματοποιήσετε, με το μοναδικό, ξεχωριστό σας τρόπο.

7. Συγχωρέστε όσους δεν σας καταλαβαίνουν, αλλά ταυτόχρονα απομακρυνθείτε και προφυλάξτε το εαυτό σας από «τοξικούς» ανθρώπους, γιατί μπορεί να σας εμποδίσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων σας. Όπως είπε ο Νέλσον Μαντέλα «Η συγχώρεση απελευθερώνει την ψυχή, πρώτα τη δική σας!»

8. Μάθετε να έχετε ευγνωμοσύνη ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα στη ζωή. Ιδιαίτερα εκφράστε ευγνωμοσύνη και για τα μεγάλα, όπως η υγεία, η αγάπη, η καλοσύνη, η τρυφερότητα, κλπ. Θυμηθείτε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σας έχουν δοθεί δωρεάν, όπως η αναπνοή, η ίδια μας η ζωή, η φύση κτλ. Σκεφτείτε ακόμα ότι και τα χειρότερα βιώματα της ζωής μπορούν να κρύβουν ένα σημαντικό μάθημα που θα σας δώσει δύναμη και γνώση για τον εαυτό σας.

9. Μάθετε να χαμογελάτε και να χρησιμοποιείτε το χιούμορ ακόμα και στις πιο δύσκολες εμπειρίες της ζωής σας. Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά, ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητά σας, να σας δώσει αισιοδοξία και έτσι να γίνετε «καθρέπτης» για τους άλλους ανθρώπους.

10. Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα ενός ουσιαστικού διαλείμματος. Μέσα στην έντονη καθημερινότητα, με τις πολλές απαιτήσεις ξεχνάτε να δώσετε στον εαυτό σας το δικαίωμα ενός διαλείμματος για να «γεμίσετε τις μπαταρίες σας», με ασχολίες που σας ευχαριστούν, για να χαλαρώσετε ουσιαστικά, να αναδιοργανωθείτε και να δείτε τα προβλήματα και τους άλλους ανθρώπους με άλλα μάτια.

11. Μιμηθείτε και υιοθετήστε τη «μέθοδο» των παιδιών. Τα παιδιά μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι για τους μεγάλους σχετικά με την απόλαυση ουσιαστικών χαρών της ζωής. Τα παιδιά γνωρίζουν να απολαμβάνουν τη στιγμή, το τώρα, και χαίρονται με τα λίγα και τα ουσιαστικά.

12. Επενδύστε στις πιο ουσιαστικές φιλίες και σχέσεις στη ζωής σας. Παρόλο που η ζωή έχει πολλές απαιτήσεις και πιέσεις, προσπαθήστε να βρείτε την αληθινή χαρά με επαφή με ουσιαστικούς ανθρώπους και φίλους. Επικοινωνήστε με την καρδιά σας και συνδεθείτε μαζί τους.

13. Απομακρυνθείτε όσο μπορείτε από τα αρνητικά μηνύματα, ειδήσεις, ανθρώπους! Παρόλο που ακούγεται δύσκολο στην εποχή μας, μια ακόμα αρνητική είδηση δεν θα σας προσφέρει τίποτα, αντίθετα θα σας γεμίσει άγχος, πανικό και αρνητικότητα και θα σας αποδυναμώσει ψυχικά και πνευματικά. Μάθετε να απομακρύνεστε από το αρνητικό !

14. Υιοθετήστε τη φετινή χρονιά καλύτερες συνήθειες στην καθημερινότητα σας, όπως καλή υγεία, ισορροπημένη διατροφή ή άσκηση κτλ.. Αποφασίστε να φροντίσετε τον εαυτό σας με καλές συνήθεις για το καλό το δικό σας και αυτών που σας αγαπούν.

15. Κάντε καθημερινή συνήθεια την επαφή με τη φύση, είτε με το περπάτημα, το τρέξιμο, την επαφή γενικά, με την ενέργεια, το οξυγόνο και την υγεία της φύσης.

16. Κάντε «τυχαίες, αλλά ουσιαστικές» πράξεις καλοσύνης στην καθημερινής σας ζωή. Παρατηρήστε ότι όσα περισσότερα δίνετε τόσο καλύτερα νιώθετε. Έστω και μια μικρή πράξη καλοσύνης θα σας «φτιάξει» την ημέρα ακόμα και την ζωή.

17. Επιλέξτε να υιοθετήσετε επαναληπτικές θετικές πεποιθήσεις, δηλώσεις και λέξεις. Η αντικατάσταση αρνητικών λέξεων με θετικές και η υιοθέτηση της ενσυναίσθησης και της ενσυνειδητότητας (Μindfulness), καθώς και η χρήση θετικών προβολών και η εξάσκηση στον διαλογισμό θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σας ζωή να αυξήσετε τις όμορφες στιγμές και να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες και θα σας δώσουν αυτοπεποίθηση, καλύτερη διάθεση και θα σας ανοίξουν το δρόμο στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Εαν επενδύσετε σε αυτές τις αξίες, θα δημιουργήσετε τις καλύτερες προϋποθέσεις για εσάς και την κοινωνία.