ΤΟ BLOG
12/06/2017 13:53 EEST | Updated 12/06/2017 13:53 EEST

Το χαμένο φρούτο της αυτογνωσίας

«Ζούμε σε συνθήκες μιας διαρκούς πολιτικής ήττας. Είμαστε αναγκασμένοι διαρκώς να κάνουμε συμβιβασμούς. Αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε να διακρίνουμε και ποιες είναι οι μικρές έστω δυνατότητες για να σώζουμε ή να κερδίζουμε πράγματα από τη συμφωνία με τους θεσμούς», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, σημείωσε ότι αν δουν την κυβέρνηση να συμβιβάζεται με τα μέτρα λιτότητας «θα είναι το πρώτο βήμα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Alkis Konstantinidis / Reuters

Πολιτική πρόβλεψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να βρίσκεται από κάτω με 10% - 15 % μονάδες από την ΝΔ και όταν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και δεν μπορούν να κρατήσουν τις πολύτιμες καρέκλες, τότε θα ενωθούν με ΠΑΣΟΚ και λοιπές Δημοκρατικές Σοσιαλιστικές δυνάμεις -πάντα κρατώντας όλοι τους την υπόστασή τους χωρίς να ενωθούν σε ένα σώμα, αφού πρέπει όλοι οι οπλαρχηγοί να διατηρούν τα τσιφλικάτα τους και τα προεδριλίκια τους - για να κοντράρουν την ΝΔ μαζί με ό,τι άλλο προκύψει στα γύρω της.

Το ενωτικό κλίμα στην πατρίδα μας δημιουργείται όταν τα κομμάτια σιγουρευθούν πως δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση από μόνα τους. Το δε πλεόνασμα που ξαφνικά σχηματίστηκε τον τελευταίο καιρό από την υπερφορολόγηση των υπερφορολογημένων πολιτών, αμφίβολο αν θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον, αφού οι άτιμοι θεσμοί έβγαλαν την κυβέρνηση τεχνητό off side, ξεμπροστιάζοντας την, αφού αντί να χαλαρώσει τα γκέμια και χαλινάρια στο κουτσό σκελετωμένο και ματωμένο άλογο, του προσθέτει και άλλους τόνους σανό στην καμπούρα του, έτσι ώστε να το ταΐσει αργότερα για να το γλυκάνει. Όταν βέβαια δεν θα έχει και άλλη εκλογή.

«Ζούμε σε συνθήκες μιας διαρκούς πολιτικής ήττας. Είμαστε αναγκασμένοι διαρκώς να κάνουμε συμβιβασμούς. Αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε να διακρίνουμε και ποιες είναι οι μικρές έστω δυνατότητες για να σώζουμε ή να κερδίζουμε πράγματα από τη συμφωνία με τους θεσμούς», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, σημείωσε ότι αν δουν την κυβέρνηση να συμβιβάζεται με τα μέτρα λιτότητας «θα είναι το πρώτο βήμα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς». «Μπορεί να υποστήκαμε μια πολιτική ήττα, αλλά η μεγαλύτερη πολιτική ήττα είναι όταν υιοθετείς τις προτάσεις του αντιπάλου σου. Και αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ», διαβεβαίωσε!

Αυτό που συνεχίζει και κάνει ο υπουργός εσωτερικών είναι να μην εξηγεί γιατί οι θεσμοί είναι «οι αντίπαλοί» μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι εχθροί μας; Μα είναι οι θεσμοί που μας δάνεισαν και θα συνεχίζουν να μας δανείζουν χρήματα και εμείς τους κράζουμε νυχθημερόν και τους κρεμάμε στα μανταλάκια! Λες και ελληνο-μεταγλωτίζουμε το βρυχηθμό του τίγρη της ζούγκλας για να στηρίξουμε τους αθηναϊκούς λεονταρισμούς μας.

Απειλούμε τον ζαχαροπλάστη πως αν δεν μας δώσει και την πίτα ολάκερη αλλά και δεν ταΐσει και τα αδέσποτα σκυλιά μας, τοτε θα συνεχίσουμε να τρώμε καραμέλες και γλυφιτζούρια- ο οποίος όμως γνωρίζει ότι πάσχουμε από ζάχαρο !

Είχαμε αρχικά Οικονομικές απαιτήσεις και για τέτοιες λύσεις ψάχναμε και ζητούσαμε, μετά έγιναν Πολιτικές λύσεις, αφού οι Οικονομολόγοι μπορούσαν να παρακαμφθούν μόνο απ' αυτούς. Και σήμερα φτάσαμε να επικαλούμαστε Ηθικούς λόγους. Θα ακολουθήσουν Φιλοσοφικοί και θα συνεχίσουμε στην τραπεζαρία την Συμποσιακή και στον διαλυμένο μας «κήπο» λες και δεν τρέχει τίποτα, την Περιπατητική.

Το χαμένο φρούτο της αυτογνωσίας και της αντίληψης των πραγμάτων στον διαλυμένο κήπο μας!

Εκτιμώ αυτά τα λόγια (δηλώσεις) του κύριου Σκουρλέτη. Τα εκτιμώ σαν Ψυχολόγος βλέποντας και ακούγοντας τον πάσχοντα να περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, αφού με αυτό το τρόπο ερμηνεύει το υπάρχον σκηνικό και τις εξελίξεις που διακρίνει μέσα και γύρω στον ορίζοντα του. Οι εξελίξεις και η σκληρή αμείλικτη πραγματικότητα με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι σημερινοί εκλεγμένοι κυβερνήτες φέρνουν απότομα την πολιτική ενηλικίωση τους. Εξελίξεις και γεγονότα μιας τέτοιας οπισθοχώρησης και διαφοροποίησης των θέσεων και αρχών του συνασπιστικού νεφελώματος που η λέξη «ραγδαία» είναι ρηχής ερμηνευτικής αξίας για να περιγράψει την τόσο αστραπιαία επιδερμική, αλλά και βαθύτερη «σωματική» μετάλλαξη του κυβερνώντος προοδευτικού κόμματος.

Δεν υπάρχει τίποτα προοδευτικό στο λιβάδι που βόσκει η «αριστερή» αγελάδα μας που κανείς δεν τολμούσε να πειράξει ή και να αμφισβητήσει για δεκαετίες. Περισσότερο μπορούσε για χρόνια να κινδυνεύει μια αγελάδα ανάμεσα σε Ινδουιστές στην Καλκούτα παρά αυτή της ιερής αριστεράς στην πατρίδα μας, αλλά και πάρα έξω από εδώ, που είχε σταματήσει να παράγει ζωτικές ιδέες για καιρό, αλλά κανείς δεν ήθελε να το παραδεχθεί.

Sponsored Post