Μια ισορροπημένη διατροφή, βασισμένη σε φρέσκα προϊόντα, είναι σαφώς πιο υγιεινή από μια δίαιτα που σε έναν μεγάλο βαθμό, περιλαμβάνει έτοιμα γεύματα.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/eper-epexeryasmena-snak-terastio-risko-yia-eykafalika-kardiaka-epeisodia_gr_64eda8efe4b0fcbba8996495

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο συχνά, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μας οδηγούν σε «εύκολες» λύσεις. Το ίδιο μπορεί να μας συμβεί κι όταν απολαμβάνουμε μια βραδιά για ταινία με την παρέα. Δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε άσχημα γι′ αυτό. Απλώς, επειδή είναι κάτι που ίσως δεν κάνουμε και πολύ συχνά, έχει σημασία να το απολαύσουμε στο μάξιμουμ.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/pop-korn-ta-5-1-apithana-ofele-enos-parexeyemenoe-snak_gr_6474fff3e4b045ce24844a0c

Στην πεμπτουσία των γευμάτων που απολαμβάνουμε όταν μας καταλαμβάνει η τεμπελιά,εξέχουσα θέση έχει η κατεψυγμένη πίτσα. Κι ενώ πραγματικά ως φαγητό της τελευταίας στιγμής μας λύνει τα χέρια, καθώς δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε τη συσκευασία και να την πετάξουμε στον φούρνο, η κατεψυγμένη πίτσα έχει σοβαρά μειονεκτήματα. Το βασικότερο όμως είναι ότι «δεν μοιάζει με την πίτσα που απολαμβάνουμε απ′ έξω».

Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να αναδείξουμε τη γεύση μιας παγωμένης πίτσας. Και στην HuffPost ξέρουμε το πιο απλό, αλλά και το πιο αποτελεσματικό ανάμεσα στα κόλπα.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ti-einai-aeto-poe-kanei-to-xeropsemeno-kreas-sto-mparmpekioe-na-echei-toso-kale-yeese_gr_629e2e25e4b0c184bdd3bfb0

 Ξεπαγώνουμε την πίτσα προτού τη βάλουμε στον φούρνο

Οι οδηγίες που αναγράφονται στις περισσότερες συσκευασίες κατεψυγμένης πίτσας, μας συμβουλεύουν να πάρουμε το προϊόν από την κατάψυξη και να το βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο. Ωστόσο, η πλήρης απόψυξη της πίτσας πριν από το ψήσιμο είναι το ένα και μοναδικό κόλπο για καλύτερη γεύση και πιο αφράτη και τραγανή ζύμη.

Advertisement

Ακόμη, πέρα από το να ξεπαγώσουμε την πίτσα, σημαντικό βήμα είναι και το να έχουμε τον φούρνο σε πολύ υψηλή ρύθμιση, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες του ξυλόφουρνου και να μιμηθούμε την όλη διαδικασία της «πραγματικής» παρασκευής πίτσας. Στις πιτσαρίες οι επαγγελματικοί φούρνοι αγγίζουν θερμοκρασίες έως και 600 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά, ένας οικιακός φούρνος δεν ζεσταίνεται τόσο, αλλά ας προσπαθήσουμε για το μέγιστο.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να φάμε κατεψυγμένη πίτσα, ας δοκιμάσουμε να την ξεπαγώσουμε για μισή ώρα. Το αποτέλεσμα πραγματικά θα μας εκπλήξει.

 (Με πληροφορίες από yahoo).

Advertisement