Μαγειρεύουμε πικάντικα αυγά στο φούρνο με έτοιμη σάλτσα ντομάτας για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε ξερό κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά κέρατο, λίγο μπούκοβο και λίγο κύμινο. Σερβίρουμε με γιαούρτι και αραβικές πίτες ή ψωμί.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Μαγείρεμα: 15′

Υλικά

4 αυγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ψιλά καρέ

λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο

Advertisement

250 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

½ κ.γ. κοφτό αλάτι

Advertisement

½ – 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 γιαούρτι

Advertisement

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη πράσινη πιπεριά κέρατο και λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο για 2′. Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κύμινο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3′ – 4′.

Advertisement

Μέσα σε μια βαθιά κουτάλα για σούπα σπάμε ένα μεγάλο αυγό. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας δημιουργούμε ένα κενό ανάμεσα στη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το αυγό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 4′ – 5′. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν μας βρίσκεται.

Advertisement

Σερβίρουμε τα αυγά με τη σάλτσα τους.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #115» σε συνταγή Tina’s Webb.