Μαγειρεύουμε μια χοιρινή τηγανιά με φρέσκα κρεμμυδάκια και σκορδάκι για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε κρεμμύδι ξερό, ντομάτα πελτέ, πιπεριά Φλωρίνης, μπαχάρι και λευκό κρασί. 

Advertisement
Advertisement

Σερβίρουμε με απλό πιλάφι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10′

Μαγείρεμα: 25′-30′, περίπου

Υλικά

Advertisement

1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κομματάκια 2 εκ., περίπου

1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ

6 κρεμμυδάκι φρέσκα, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

Advertisement

2 σκόρδα φρέσκα, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα ή 1 σκελίδα λιωμένη

4 κ.σ. ξύδι, κατά προτίμηση από λευκό κρασί

1 κ.σ. ντομάτα πελτέ, διαλυμένος σε 500 ml καυτό νερό

Advertisement

1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε μικρά καρέ

60 ml ελαιόλαδο

½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τις μπουκιές από το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα-ξερά και τα σκόρδα. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, σβήνουμε με το ξύδι, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′ και ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ.

Advertisement

Μαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 20′, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος # 97» σε συνταγή Ντίνας Νικολάου.