Απολαμβάνουμε άλλη μια δροσερή σαλάτα για το πιάτο ημέρας με καλαμπόκι και τόνο. Θα προσθέσουμε ραντίτσιο, κρεμμύδι, αγγουράκι και ψιλοκομμένο άνηθο.

Για το ντρέσινγκ θα χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα και χυμό λεμόνι.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20 – 30 λεπτά

Υλικά

1 σαλάτα πράσινη

½ ραντίτσιο

Advertisement

1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες

1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι, βρασμένο

1 μέτριο αγγούρι

Advertisement

1 κονσέρβα τόνο, στραγγισμένη

άνηθο ψιλοκομμένο

για το ντρέσινγκ

Advertisement

1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

½ χυμό λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη σαλάτα, αφαιρούμε τη ρίζα και χωρίζουμε ένα – ένα τα φυλλαράκια της. Τα πλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να σταγγίσουν. Στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το ραντίτσιο, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. Το ρίχνουμε στη σαλατιέρα μαζί με τη σαλάτα.

Advertisement

Πλένουμε  το αγγουράκι και το κόβουμε σε κυβάκια μαζί με τη φλούδα του και το ρίχνουμε και αυτό στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το βρασμένο καλαμπόκι και τον τόνο.

για το ντρέσινγκ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό μπολ ή σε άλλο σκεύος με καπάκι και το χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Τη σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένη με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.