Μαγειρεύουμε ζυμαρικό – σπαγγέτι για το πιάτο ημέρας με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού.

Θα προσθέσουμε καρότο, λευκό κρασί, κατίκι και ξερό δυόσμο.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15′

Μαγείρεμα: 10′

Υλικά

500 γρ. (1 πακέτο) σπαγγέτι

Advertisement

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 ml ελαιόλαδο

2 μέτρια καρότα, περασμένα στην λεπτή πλευρά του τρίφτη

Advertisement

70 ml λευκό κρασί

150 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό, 2% λιπαρά

200 γρ. κατίκι

Advertisement

2 κ.σ. δυόσμος ξερός, τριμμένος

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisement

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.

Advertisement

Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό και διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.

Τοποθετούμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας – δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα – και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το κατίκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Advertisement

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Αντί για κατίκι μπορούμε να επιλέξουμε τσαλαφούτι.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #49» σε συνατγή Νένας Ισμυρνόγλου.