Μαγειρεύουμε τραγανά φιλέτα γλώσσας στο γκριλ για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε δυόσμο ξερό, χυμό λεμόνι και αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4-5
Προετοιμασία: 10′
Ψήσιμο: 5′
Υλικά
8 μέτρια φιλέτα γλώσσας
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. δυόσμος ξερός, τριμμένος
ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
70 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βούτυρο, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και το αλατοπίπερο.
«Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών.
Τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5′-7′.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #175» σε συνταγή Νίκης Χρυσανθίδου.