Μαγειρεύουμε τραγανά φιλέτα γλώσσας στο γκριλ για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε δυόσμο ξερό, χυμό λεμόνι και αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4-5

Προετοιμασία: 10′

Ψήσιμο: 5′

Υλικά

8 μέτρια φιλέτα γλώσσας

Advertisement

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. δυόσμος ξερός, τριμμένος

Advertisement

ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού

70 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.

Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.

Advertisement

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βούτυρο, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και το αλατοπίπερο.

Advertisement

«Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών.

Τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5′-7′.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #175» σε συνταγή Νίκης Χρυσανθίδου.

Advertisement