Το Taste Atlas μόλις δημοσίευσε τη λίστα του με τις καλύτερες κουζίνες στον κόσμο, δίνοντας ένα εμφανές προβάδισμα στην ελληνική η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση

Με πολύ μικρή διαφορά, ακολουθούν Ιταλία και Μεξικό, ενώ η Κύπρος εμφανίζεται στην 50η θέση της κατάταξης με την τελευταία να λαμβάνει η Νικαράγουα

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Taste Atlas, «με βάση 477.287 έγκυρες αξιολογήσεις για 15.478 τρόφιμα στη βάση δεδομένων μας, αυτές οι κουζίνες έχουν κερδίσει την υψηλότερη μέση βαθμολογία». 

Συγκεκριμένα, την πρώτη δεκάδα απαρτίζουν οι χώρες

1. Ελλάδα

2. Ιταλία

3. Μεξικό

Advertisement

4. Ισπανία

5. Πορτογαλία

6. Τουρκία

Advertisement

7. Ινδονησία

8. Γαλλία

9. Ιαπωνία 

Advertisement

10. Κίνα 

Ακολουθούν μερικές εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές, όλες εμπνευσμένες από το μεγαλείο της ελληνικής γεύσης

https://www.huffingtonpost.gr/entry/piato-emeras-arakas-laderos-ayioreitikos-me-patates-kai-karota_gr_685a9b54e4b048aa7b4e1358

Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/piato-emeras-melitzanes-imam-me-petimezi-kai-saltsa-apo-piperies-florines_gr_6852ba0de4b0ed75e674f13c

Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/keriakatiko-trapezi-pastitsio-me-mpolonez-manitarion-kai-loekaniko_gr_67efa6d5e4b0cfa414f04fe4

To Taste Atlas έχει επίσης συμπεριλάβει στο δημοσίευμα του, και μερικούς κατατοπιστικούς οδηγούς για μαγαζιά και φαγητά σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται η ταβέρνα «Αντικριστό» στα Χανιά, η «Μαργαρώ» στο Πειραιά ή ο «Νίκος» στην Κέρκυρα. 

Παράλληλα, στην κατηγορία «must try» («πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις»), συμπεριλαμβάνονται το φυστίκι Αιγίνης και η φάβα Σαντορίνης. 

Advertisement

Με πληροφορίες από Taste Atlas.