Υγαία Snacks: Οι μπάρες δημητριακών με υπερτροφές από το 5ο Λύκειο Καβάλας

Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Αλέξανδρος Βλήτας, διακεκριμένος και καινοτόμος παραγωγός φρέσκων υπερτροφών στην ορεινή Λακωνία, ιδιοκτήτης της εταιρείας Υγαία, επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας ενημέρωσε για την δυναμικά αναπτυσσόμενη καλλιέργεια των συγκεκριμένων φυτών στην Ελλάδα, καθώς και για την αυξανόμενη ζήτηση και κατανάλωσή τους από τους Έλληνες καταναλωτές, σε φρέσκια ή επεξεργασμένη μορφή.
archive

Στη δημιουργία και ανάπτυξη της δικής μας επιχείρησης προχωρήσαμε οι 22 μαθητές της Β' τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, στο πλαίσιο του παγκόμιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση». Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece.

Η επιχείρηση του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, με την ονομασία Υγαία Snacks, παράγει χειροποίητες μπάρες δημητριακών με μύρτιλο (blue berry), αρώνια (chokeberry) & goji berry. Αποστολή της Υγαία Snacks είναι η προσφορά υγιεινών και θρεπτικών προϊόντων, αξιοποιώντας τις υπερτροφές με τα πολύτιμα συστατικά που παράγονται στην ελληνική γη, καθώς και η διάδοση της κατανάλωσης υγιεινών ενδιάμεσων μικρογευμάτων, ευεργετικών για νέους και ενήλικες. Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Αλέξανδρος Βλήτας, διακεκριμένος και καινοτόμος παραγωγός φρέσκων υπερτροφών στην ορεινή Λακωνία, ιδιοκτήτης της εταιρείας Υγαία, επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας ενημέρωσε για την δυναμικά αναπτυσσόμενη καλλιέργεια των συγκεκριμένων φυτών στην Ελλάδα, καθώς και για την αυξανόμενη ζήτηση και κατανάλωσή τους από τους Έλληνες καταναλωτές, σε φρέσκια ή επεξεργασμένη μορφή.

Εξελίσσοντας την αρχική ιδέα, διαμορφώθηκε η δική μας επιχειρηματική πρόταση: να αξιοποιήσουμε τους αποξηραμένους καρπούς και να δημιουργήσουμε υγιεινά και θρεπτικά ενδιάμεσα μικρογευμάτα ικανά να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες μεγάλης μερίδας καταναλωτών: μαθητών, φοιτητών, αθλητών, εργαζόμενων αλλά και όσων αναζητούν ένα μικρό, γευστικό και γεμάτο ενέργεια μικρογεύμα (snack). Ζώντας στην Καβάλα και κοντά σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται αρκετοί παραγωγοί των συγκεκριμένων υπερτροφών, πιστεύουμε ότι η δική μας ενασχόληση με την κατηγορία, θα συμβάλει με τον τρόπο της στην συλλογική προσπάθεια ανάδειξης των ελληνικών και τοπικών και αγροδιατροφικών προϊόντων ως σύγχρονων επιχειρηματικών ευκαιριών.

Μετά τις ανάλογες διαπραγματεύσεις, η εταιρεία Υγαία (Υγεία + Γαία), μας εμπιστεύτηκε το όνομα και το λογότυπό της, έγινε ένας από τους βασικούς μετόχους και αποκλειστικός προμηθευτής μας σε μύρτιλο, αρώνια και goji berry. Με την προσθήκη της λέξης snack, στο ήδη υπάρχον λογότυπο της Υγαία, καταφέραμε να συνδέσουμε τη δική μας «εικονική» μαθητική επιχείρηση με τον κόσμο των πραγματικών επιχειρήσεων και την Καβάλα με την ορεινή Λακωνία.

Οι μπάρες της Υγαία Snacks παράγονται χειροποίητα από φυσικά υλικά (ταχίνι, μέλι, βρώμη, σοκολάτα κουβερτούρα, αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, ηλιόσπορο, μύρτιλο, αρώνια & goji berry), προσφέρονται σε ατομική συσκευασία των 35 γρ., έχουν διάρκεια ζωής 30 ημέρες και πωλούνται σε σχολικές και άλλες τοπικές εκδηλώσεις στην Καβάλα.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων με έμφαση στα κυλικεία των σχολείων της περιοχής μας, μιας και η διάδοση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής αποτελεί μέρος της αποστολής μας.

Η εταιρεία Υγαία Snacks πήρε μέρος με μεγάλη επιτυχία στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2016, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη.

Η Υγαία Snacks ακολουθεί την οργανωτική δομή μιας τυπικής παραγωγικής και εμπορικής επιχείρησης.

Συντονιστές:

Γενική Διεύθυνση: Στεφανία Ξανθοπούλου

Παραγωγή & Προμήθειες: Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Διαχείριση Ποιότητας: Ελένη Κονσούλα

Οικονομικά: Αγγελική Παπανικολάου

Marketing: Δέσποινα Καλτσίδη

Πωλήσεις: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Ανθρώπινο Δυναμικό: Αθηνά Σαραϊλή

Πληροφορικά Συστήματα: Ράλλης Τσολακίδης

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός Μανόλης Μιχαηλίδης, οικονομολόγος και σύμβουλος-εθελοντής η Νανά Ζυγούρα, Σύμβουλος Marketing & Επικοινωνίας

Την εικονική μαθητική επιχείρηση Υγαία Snacks υποστηρίζουν:

Η εταιρεία Υγαία, ως μέτοχος, αποκλειστικός προμηθευτής και πάροχος τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης των υπερτροφών

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης φιλοξενώντας στο #enalab στην Ξάνθη, τον αρχικό παραγωγικό πειραματισμό μας και την συνάντηση εργασίας και συντονισμού όλων των τμημάτων της εικονικής επιχείρησης

Ο Θεόφιλος Κωστούλας, διατροφολόγος, με τεχνογνωσία στην ανάπτυξη των συνταγών των προϊόντων

Η Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής La Maison de Gourmet, στην Καβάλα, φιλοξενώντας μια επόμενη παραγωγική αποστολή μας

Οι εκπαιδευτικοί του 5ου Λυκείου Καβάλας: Ευαγγελία Τσεμπερλή, Μελίνα Ευθυμιάδου και Κώστας Παπανικολάου.

•την προσπάθειά μας αγκάλιασαν και πολλές τοπικές εταιρείες της Καβάλας, ως πολύτιμοι χορηγοί.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Δημοφιλή