Naninanny: Μαθητές σας βρίσκουν την τέλεια νταντά για το παιδί σας!

Γνωρίζουμε καλά ότι όλο και περισσότερο το καθεστώς που ήθελε τις μαμάδες στο σπίτι να προσέχουν τα παιδιά εξαλείφεται (εάν δεν έχει ήδη εξαλειφθεί). Η ανάγκη λοιπόν, για ειδικό και έμπιστο προσωπικό εποπτείας των παιδιών είναι μεγάλη και εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε τη λύση! Γνωρίζοντας έτσι ότι βασικός παράγοντας που οδηγεί τους γονείς να αποφεύγουν την πρόσληψη νταντάδων είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης, φροντίσαμε να βάλουμε ως όρο για την προβολή μιας νταντάς στην ιστοσελίδας μας την αξιολόγησή της από ειδικούς ψυχολόγους!
kate_sept2004 via Getty Images

Είμαστε μία ομάδα μαθητών της Β' Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την νέα μας επιχείρηση που ονομάζεται «NaniNanny», με την οποία λαμβάνουμε μέρος στο πρόγραμμα «Eικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece»! Η ιδέα μας ενσαρκώνεται σε μία επιχείρηση πιστοποίησης, αξιολόγησης και διαφήμισης ατόμων που ειδικεύονται στη φύλαξη παιδιών και δραστηριοποιείται μέσω μιας διαδικτυακής ιστοσελίδας και μιας εφαρμογής για κινητά και ταμπλέτες (app).

Η επιλογή του είδους της επιχείρησης αποτέλεσε για μας μία δύσκολη και ταυτόχρονα αρκετά χρονοβόρα διαδικασία! Θέλαμε να είναι μια επιχείρηση που θα βελτιώσει την καθημερινή ζωή των μελών της κοινωνίας μας, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό προϊόν έτοιμο να επιβιώσει στις δυσκολίες της σημερινής αγοράς! Πρώτο μέλημα μας λοιπόν ήταν να αναρωτηθούμε καταρχήν οι ίδιοι και στη συνέχεια να ρωτήσουμε τον περίγυρό μας «τι μας/σας λείπει;» Πρώτη σκέψη όλων των μελών της ομάδας μας (που κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι ανήκουμε σε οικογένειες με πάνω από ένα παιδιά!) ήταν να κάνει κάποιος τα αδέρφια μας να ησυχάσουν! Εκπλαγήκαμε όμως όταν οι γνωστοί μας (ενήλικες) ανέφεραν σε μεγάλο ποσοστό μεταξύ σοβαρού και αστείου το ίδιο πράγμα: «αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάποιον να προσέχει τα παιδιά για να ησυχάσουμε». Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα μας!

Και ποια είναι αυτή; Με λίγα λόγια, μια ιστοσελίδα που προσφέρει άμεσα και χωρίς χρέωση μία λίστα με νταντάδες που έχουν περάσει από ψυχολογικές αξιολογήσεις και ειδικά τεστ! Ο κάθε γονέας που χρειάζεται κάποιον να προσέξει το παιδί του μπορεί πλέον άμεσα και εύκολα να βρει την κατάλληλη νταντά για το παιδί του με τη βοήθεια (εάν εκείνος επιθυμεί έτσι) ορισμένων κριτηρίων επιλογής (ηλικία, φύλο, ειδικές γνώσεις κλπ). Με ένα και μόνο μήνυμα η νταντά είναι στο σπίτι του!

Αμέσως μόλις συλλάβαμε την ιδέα μας λοιπόν, βγήκαμε στον δρόμο και ρωτήσαμε περαστικούς κάθε ηλικίας τι πιστεύουν για την επιχείρησή μας! Προς μεγάλη μας έκπληξη όλοι ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας ενθουσιάστηκαν με την επιχείρησή μας, λέγοντας ότι είναι κάτι που πραγματικά λείπει από τη χώρα μας!

Με αυτή την επιχείρηση, σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τις καταναλωτικές συνήθειες της κοινωνίας μας και το χάσμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις οικογένειες και τον θεσμό της «νταντάς». Γνωρίζουμε καλά ότι όλο και περισσότερο το καθεστώς που ήθελε τις μαμάδες στο σπίτι να προσέχουν τα παιδιά εξαλείφεται (εάν δεν έχει ήδη εξαλειφθεί). Η ανάγκη λοιπόν, για ειδικό και έμπιστο προσωπικό εποπτείας των παιδιών είναι μεγάλη και εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε τη λύση! Γνωρίζοντας έτσι ότι βασικός παράγοντας που οδηγεί τους γονείς να αποφεύγουν την πρόσληψη νταντάδων είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης, φροντίσαμε να βάλουμε ως όρο για την προβολή μιας νταντάς στην ιστοσελίδας μας την αξιολόγησή της από ειδικούς ψυχολόγους! Ενώ ταυτόχρονα, έχοντας υπόψη τις υπάρχουσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, δίνουμε την ικανότητα στους γονείς εύκολα και γρήγορα να βρουν αν θέλουν, την νταντά με τις χαμηλότερες αποδοχές! Για τους εξοικειωμένους με την τεχνολογία γονείς, έχουμε κατασκευάσει ειδική εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα την οποία μπορεί κανείς να κατεβάσει και να κλείνει νταντά κατευθείαν από οποιοδήποτε μέρος!

Αυτή η επιχείρηση δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από εμάς. Τόσο η ιστοσελίδα όσο και η εφαρμογή, δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από τη δική μας προσπάθεια, χωρίς τη βοήθεια ειδικών! Έτσι, μεγάλο πλεονέκτημα αποτέλεσε για μας, το γεγονός ότι εξαιτίας της προσωπικής μας εργασίας αλλά και της άυλης φύσης της επιχείρησής μας, είχαμε μηδενικό κόστος έναρξης της επιχείρησής μας! Τα έσοδά μας προς το παρόν προέρχονται από χορηγούς που διαφημίζονται στην ιστοσελίδα μας. Με τα χρήματα αυτά καλύπτουμε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν από τη συμμετοχή της ομάδας μας στον διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας!

Τέλος, σημαντικό για την ομάδα είναι το γεγονός ότι με την επιχείρηση "naninanny" έχει ήδη κερδίσει έναν διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας, και ταυτόχρονα ότι τη χαρακτηρίζει η ομαδικότητα και η καλή συνεργασία των μελών της! Μέσα από όλη τη διαδικασία δημιουργίας της επιχείρησης καταφέραμε όχι μόνο να γίνουμε συνεργάτες, αλλά πάνω από όλα φίλοι οι οποίοι μοιράζονται έναν κοινό σκοπό! Την επιχείρησή μας! Και αυτό μας έκανε ακόμα πιο ενωμένους, έτοιμους να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία αλλά και μας οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε περήφανοι!

Εκτός από το site μας, θα μας βρείτε επίσης στο facebook και το twitter.

Η ομάδα μας αποτελείται από τους:

Μαρία Ειρήνη Λάμπρου Πρόεδρο

Ιφιγένεια Χριστοφορίδου Αντιπρόεδρο

Ευγένιο Παμπούκο Οικονομικό Δ/ντή

Ιοκάστη Σταγάκη Δ/ντρια Μάρκετινγκ

Δανάη Μπριλλή Δ/ντρια Προσωπικού

Μαίρη Λυράκου Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών

Ερωφύλη Σμυρνιωτάκη Υπέυθυνη Πληροφοριακών Συστημάτων

Σύμβουλος: Μάρκος Χαμπάκης - ασφαλιστική εταιρεία MetLife

Υπεύθυνος Καθηγητής: Ηλίας Μπουλτζής

Δημοφιλή