Καταλήξαμε να ασχοληθούμε με την παραγωγή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της ορεινής και της ευρύτερης περιοχής της Λευκάδας. Τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε μέσω της συσκευασίας τους να προσελκύουν κυρίως το εφηβικό κοινό προσφέροντας τους μια πιο υγιεινή διατροφή. Θέλοντας να διατηρηθεί η παράδοση του τόπου μας δημιουργήσαμε επίσης και ένα νέο προϊόν, το Trady, το οποίο είναι μία κούκλα-γούρι με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον καρσάνικο τρόπο κεντήματος που είναι μοναδικός στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη.
archive

Η επιχείρηση Tradeens ιδρύθηκε από τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Καρυάς Λευκάδας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Αρχικά, υπήρξαν τέσσερις προτεινόμενες ιδέες για τον τομέα στον οποίο θα δραστηριοποιούνταν η εταιρία μας. Τελικά όμως καταλήξαμε να ασχοληθούμε με την παραγωγή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της ορεινής και της ευρύτερης περιοχής της Λευκάδας. Τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε μέσω της συσκευασίας τους να προσελκύουν κυρίως το εφηβικό κοινό προσφέροντας τους μια πιο υγιεινή διατροφή. Θέλοντας να διατηρηθεί η παράδοση του τόπου μας δημιουργήσαμε επίσης και ένα νέο προϊόν, το Trady, το οποίο είναι μία κούκλα-γούρι με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον καρσάνικο τρόπο κεντήματος που είναι μοναδικός στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη.

Η επωνυμία της εταιρίας "Tradeens" προέκυψε από το πρώτο μέρος της λέξης traditional που αναφέρεται στην ξακουστή παράδοση μας και το teens που αποτελεί το target group μας. Το λογότυπο και η επωνυμία μας προτάθηκε από τους μαθητές, προκειμένου να ενισχυθεί το πρώτο παραγόμενο προίόν μας, το Trady στο οποίο προβάλλουμε, ως φόντο το καρσάνικο κέντημα, μοναδικό στην περιοχή μας .

Ύστερα από την επιλογή του κλάδου της εταιρίας μας και αφού τα μέλη της ομάδας δήλωσαν σύμφωνα με τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα που έχουν, με ποια ειδικότητα ήθελαν να ασχοληθούν, εν συνεχεία δημιουργήσαμε το οργανόγραμμα της επιχείρησης με τη σύμφωνη γνώμη όλων και τότε προχωρήσαμε στη σύνταξη του καταστατικού της Tradeens και του επιχειρηματικού της σχεδίου. Αρχικά σχεδιάσαμε τις συσκευασίες των προϊόντων μας και ύστερα συγκεντρώσαμε τις πρώτες ύλες. Κατόπιν προχωρήσαμε στην κατασκευή των προϊόντων και μετά την ολοκλήρωση τους δημιουργήσαμε ένα διαφημιστικό σποτ μέσω του οποίου προβάλλονται οι αντιλήψεις και η ιδεολογία της εταιρίας μας γύρω από την υγιεινή διατροφή και τη συνέχιση της παράδοσης.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε εντοπίζονται κυρίως σε θέματα έλλειψης συντονισμού λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων της ομάδας αλλά και στη δυσκολία εύρεσης πρώτων υλών. Ωστόσο αυτές ξεπεράστηκαν μέσω της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας που υπήρξε μεταξύ των μαθητών, αλλά και με την υπεύθυνη καθηγήτρια μας και την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών, οι οποίες μας βοηθούσαν με τις γνώσεις τους. Μόλις αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα, ο κυριότερος στόχος μας ήταν να αποκτήσουμε γνώσεις σχετικές με την επιχειρηματικότητα, οι οποίες αναμφίβολα θα είναι γερό θεμέλιο για το επαγγελματικό μας μέλλον, ειδικά με τις σύγχρονες συνθήκες που δημιουργούνται στο χώρο αγοράς εργασίας. Η εργασία μας στην εταιρία αυτούς του μήνες μας βοήθησε να αποκτήσουμε πολύτιμες επιχειρηματικές γνώσεις, να μάθουμε να δουλεύουμε αποδοτικά σε ομαδική κλίμακα και μέσω της βιωματικής μας αυτής εμπειρίας να ανακαλύψουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και τις δεξιότητές μας.

Συμμετέχοντες μαθητές

Διευθύνων Σύμβουλος: Γιώργος Βλάχος

Διευθύντρια Οικονομικών: Φωτεινή Βλάχου Κουκουλιώτη

Διευθύντρια Μάρκετινγκ: Ακριβή Μικρώνη

Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού: Παναγιώτης Κατωπόδης

Διευθυντής Παραγωγής: Θανάσης Μπεϊνάς

Διευθυντές Πωλήσεων: Ζώης Λάζαρης & Πετρίνα-Μαρία Λάζαρη

Τμήμα Παραγωγής: Γιώργος Λούλης & Δημήτρης Στραγαλινός.

Τμήμα Διοίκησης: Θεοδούλη Σάντα.

Τμήμα Μάρκετινγκ :Ακριβή Ζακυνθινού.

IT Manager: Γιάννης Ζαμπέλης.

Συντονίστρια Καθηγήτρια: Δέσποινα Καβαλλάρη-Οικονομολόγος

Καθηγήτριες προγράμματος: Αναστασία Δουζενάκη-Καλλιτεχνικών

Bασιλική Φίλιππα, Αγγλικής Φιλολογίας

Η επιχείρησή μας έδωσε το παρών με μεγάλη επιτυχία στην εμπορική έκθεση του ΣΕΝ/JA Greece στις 17/2/2017 στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στην Θεσσαλονίκη. Με τα προϊόντα μας και τα συνθήματά μας:Traditional but New και Buy Trady Get Lucky άρεσαν πολύ και το γούρι μας, Trady, έγινε ανάρπαστο! Ελπίζουμε πραγματικά να έφερε καλή τύχη σε όλους όσους το αγόρασαν!

Η ομάδα Tradeens.

Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας σελίδα για περισσότερες

Δημοφιλή