eyklemata-polemoe

Μέλη πολιτοφυλακών, πράκτορες κ.α κατηγορούμενοι για εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων, αρπαγές παιδιών, παράδοση υπόπτων στον καθεστώς Άσαντ ανθρώπων που βασανίστηκαν και δολοφονήθήκαν.
Για το Ισραήλ γίνεται λόγος και για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας λόγω εκτεταμένης, συστημικής στόχευσης αμάχων. Άσκηση σεξουαλικής βίας και από τους δυο επιτιθέμενους.
Ο ΟΗΕ πιστεύει πως οι νεκροί φτάνουν τους 274 ενώ τέσσερις όμηροι διασώθηκαν. Πιθανό έγκλημα πολέμου από την Χαμάς και η κράτησή τους σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με αμάχους.
Διεθνής Αμνηστία και Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα καλούν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ερευνήσει υποθέσεις "εγκλημάτων πολέμου".
Καταπέλτης για Νετανιάχου - Γκάλαντ, αλλά και για τα πρόσωπα - ηγέτες της Χαμάς το κείμενο που υπογράφει προσωπικά ο Καρίμ Χαν, εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Κατηγορούνται ότι απήγαγαν και βασάνισαν τον Αμερικανό από το σπίτι του σε ουκρανικό χωριό το 2022.
Υπερπληθυσμός στον νότο. Άνθρωποι αγωνίζονται για καθαρό νερό και τροφή. ΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου από Ισραήλ και Χαμάς. Σκληρές μάχες ακόμη και 10 ωρών σε προπύργια της Χαμάς.
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επικαλείται την αρχή της αναλογικότητας.
Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για «σαφείς αποδείξεις» εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα και το Ισραήλ.
Ο δικαστής έκρινε πως ο πρώην βετεράνος της SAS διέπραξε εγκλήματα πολέμου και εκτελέσεις στο Αφγανιστάν, όπως τον είχαν κατηγορήσει 3 εφημερίδες.