festival-kannon

Το Μεγάλο Βραβείο στο «All We Imagine as Light» της Ινδής Παγιάλ Καπάντια, Ειδικό Βραβείο στην ταινία του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ, σε 4 ηθοποιούς το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας.
Έφυγε κρυφά, για ένα ταξίδι εξαντλητικό και επικίνδυνο προκειμένου να διασχίσει με τα πόδια τα σύνορα. «Επρεπε να διαλέξω ανάμεσα στην φυλακή και τη φυγή».
Η ταινία που απεικονίζει μεταξύ άλλων τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να βιάζει την πρώτη σύζυγο του, έκανε πρεμιέρα στις Κάννες. Η πλευρά Τραμπ απειλεί να κινηθεί νομικά.
Μπορεί να διαθέτει δύο σταρ, την Σελένα Γκόμεζ και τη Ζόι Σαλντάνα, όμως η αποκάλυψη της ταινίας είναι η 52χρονη Ισπανίδα ηθοποιός Κάρλα Σοφία Γκασκόν.
«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ -ούτε τα παιδιά μου».
«Ονειρευτήκατε ποτέ μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας; Νεότερη, πιο όμορφη, πιο τέλεια; Μία και μόνο ένεση ξεκλειδώνει το DNA σας. Πρέπει να δοκιμάσετε το νέο προϊόν The Substance».
Η ταινία συμμετέχει στο Διαγωνιστικό και διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα. (ΦΩΤΟ).
Η εμφάνιση του μεγάλου σκηνοθέτη στο κόκκινο χαλί με μπαστούνι, η υποδοχή του κοινού κατά την είσοδο του στην αίθουσα και οι κριτικές για τη δυστοπική επική ταινία του.
Έξι λεπτά  χειροκρότημα για τους πρωταγωνιστές Άνια Τέιλορ-Τζόι και τον συγκινημένο για τη θερμή υποδοχή της ταινίας, Κρις Χέμσγουορθ.
Η πρώτη ημέρα μέσα από 15 λαμπερά (παρά το ψιλόβροχο) φωτογραφικά στιγμιότυπα.