metanasteutiko

Ως συνέπεια της καταδίωξης, ο βοηθός του χειριστή του ταχυπλόου έπεσε στην θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του - Τον έσωσαν οι άνδρες του Λιμενικού.
Οι έρευνες Λιμενικού, Πολεμικής Αεροπορίες και ιδιωτικών σκαφών συνεχίζονται για τον εντοπισμό πιθανών αγνοουμένων.
H μετανάστευση μπορεί να πάρει μορφές που ενισχύουν την εθνική αυτοδυναμία, και άλλες που την χαντακώνουν.
Η σκανδιναβική χώρα έχει «κλείσει» πλέον τις πόρτες της σε μετανάστες και πρόσφυγες και αναζητά μόνο καταρτισμένους εργάτες.
Ριζική αλλαγή πλεύσης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και σκληρή γραμμή από τους «27» σηματοδοτούν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
«Τα συμπεράσματα της Συνόδου εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Αυστηρό μήνυμα προς όσους αμφισβητούν την ελληνοτουρκική προσέγγιση.
Δεν έχει πεισθεί ο πρωθυπουργός ότι το μοντέλο Ιταλίας -Αλβανίας μπορεί να λειτουργήσει. Λέει «ναι» στη νόμιμη μετανάστευση. «Ποιος θα μαζέψει τις ελιές μας».
Για την ανταγωνιστικότητα εκτιμά ότι «οι φιλόδοξοι στόχοι της ΕΕ δεν εναρμονίζονται με τα οικονομικά μέσα και την δυνατότητα μας για να μπορούμε να τους επιτύχουμε».
Προς αυστηροποίηση η μεταναστευτική πολιτική. Εμφαση στις επιστροφές και στη φύλαξη των συνόρων. Σκέψεις για «κόμβους επιστροφής» Τι διχάζει τους «27».