naoi

Ηλικιωμένοι νεκροί μέσα στα σπίτια τους, ντόπιοι θρηνούν μέσα σε κατεστραμμένο καθολικό ναό, φλόγες κύκλωσαν τον αρχαίο ναό στην Σεγέστα, φωτιές πλάι σε αυτοκινητόδρομο (pics, vid)
Κάλεσμα στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο να εναρμονιστεί με την απόφαση για κλείσιμο των ναών τα Θεοφάνεια.
Την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου θα τελέσει, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, στη Μητρόπολη Αθηνών.
Με την ΚΥΑ ορίζονται, επίσης, οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης.
Αρχιτεκτονικά θαύματα, που φιλοξενούν έργα κορυφαίων καλλιτεχνών και έχουν βαριά ιστορία.
Μια ανασκόπηση σε 8+1 καταστροφές την ώρα που η Γαλλία μετρά τις πληγές της.
Το train Market. Αχ! Το train Market! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το επισκεφθώ και μου έχει μείνει μεγάλο απωθημένο. Ίσως περισσότερο και από το Πουκέτ και τα άλλα εκπληκτικά νησάκια της περιοχής που λόγω ελάχιστου χρόνου δεν πρόλαβα να πάω ούτε εκεί. Θα επιστρέψω όμως κάποια στιγμή. Το ξέρω. Έχω πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς με την Ταϊλάνδη!
Οι γκέισες του Κιότο ζουν και εργάζονται κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου σε πέντε παραδοσιακές συνοικίες που λέγονται «χαναμάτσι», συνοικίες των λουλουδιών. Οι συνοικίες είναι προσβάσιμες και στίφη τουριστών μαζεύονται για να φωτογραφίσουν μια γκέισα που περπατά στο δρόμο προς κάποιο ραντεβού, κατά κανόνα σε παραδοσιακό τεϊοποτείο. Η εκπαίδευση της γκέισας σήμερα ξεκινά γύρω στην ηλικία των 15 και διαρκεί 5 με 6 χρόνια: τους πρώτους μήνες περιλαμβάνει παρατήρηση των «αδελφών» της, εκπαίδευση στις τέχνες και χαμαλοδουλειές στον οίκο διαμονής, όπου ζει εσώκλειστη. Αργότερα και μετά από εξετάσεις, η κοπέλα λαμβάνει τον τίτλο της μάικο (μαθητευόμενη γκέισα) και ξεκινά 5ετή πρακτική στο πλάι της «μεγάλης αδελφής» της.
Ο πρώτος μας προορισμός ήταν η Γάνδη! Αφού περιπλανηθήκαμε στα στενά δρομάκια ψάχνοντας τη διεύθυνση του δωματίου μας και εν τέλει ρωτώντας τους περαστικούς (είναι και δύσκολη γλώσσα στην προφορά), το βρήκαμε, αφήσαμε το πράγματά μας και κατευθείαν βγήκαμε για βόλτες! Γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, κανάλια, κάστρα, μεσαιωνικές εκκλησίες και μυρωδιές φρεσκοψημένης βάφλας! Περάσαμε από το Castle of the Counts και κατευθυνθήκαμε προς την παλιά ψαραγορά. Χαζεύαμε συνεχώς τα υπέροχα χρωματιστά σπιτάκια και φυσικά βγάλαμε φωτογραφίες στη γέφυρα Saint Michael's.