Το μεγάλο ζόρι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Ποτάμι

Υπήρχε άραγε κανείς εχέφρων άνθρωπος που να πίστευε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι θα συνεργαζόταν ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και για να το κάνουμε πιο λιανά; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να συνυπάρξουν στελέχη και άξια, ακομμάτιστα άτομα που θα υποδείκνυε το Ποτάμι, με τους πρώην και νυν Υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως τον Μπαλτά, τον Λαφαζάνη, τον Βαρουφάκη, τον Σκουρλέτη, τον Δρίτσα, τον Σπίρτζη, την Χριστοδουλοπούλου, την Φωτίου, και πόσους άλλους ακόμα να αναφέρει κανείς από αυτήν την «dr(e)am(a) team»!
sooc

Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο της καταστροφικής για τη χώρα συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δύο συν-εταίροι και οι συν-οδοιπόροι τους στα ΜΜΕ, άλλες φορές απλά δεν μπορούν να κρύψουν και άλλες φορές δείχνουν εμφανώς το ζόρι τους, το κόμπλεξ τους ή θα έλεγε κανείς και το μίσος τους προς το Ποτάμι. Γιατί άραγε; Προφανώς όχι για ευνόητους πολιτικούς λόγους. Οι λόγοι είναι καθαρά θέμα επιβίωσης των ιδίων και των «φίλων» τους, του λαϊκισμού που πρεσβεύουν και του ολοκληρωτισμού που θέλουν να επιβάλλουν.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας εκεί γύρω λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 τότε που το μένος και η λασπολογία εναντίον του Ποταμιού είχε χτυπήσει «κόκκινο» (τυχαίο το χρώμα...). Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε την αυτοδυναμία του να απομακρύνεται και για αυτό θεωρούσε «υπαίτιο» το Ποτάμι, και το σημαντικό ποσοστό που κατέλαβε για ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα δίχως εξαρτήσεις και δίχως «ξένες» πλάτες. Δε μπορούσε να χωνέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα σχέδιά του για την πλήρη κατάληψη της εξουσίας τα χάλασε η προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη και ότι υπήρχε ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας που δεν πίστεψε στις αυτ-απάτες του κ. Τσίπρα, αλλά τάχθηκε υπέρ μιας καινούριας μεταρρυθμιστικής φωνής και νέας πρότασης.

Οι δε ΑΝΕΛ με ισχυρό το ένστικτο της επιβίωσης, αμέσως έσπευσαν να επιτεθούν στο Ποτάμι γιατί προς στιγμήν φοβήθηκαν μην τυχόν και ο συν-εταίρος τους κ. Τσίπρας αθετήσει την υπόσχεση που είχε δώσει προς τον κ. Καμμένο, και στραφεί προς το Ποτάμι για κυβερνητικό εταίρο. Τζάμπα όμως ανησύχησαν... και τζάμπα ξανά ανησύχησαν τον Σεπτέμβρη.

Υπήρχε άραγε κανείς εχέφρων άνθρωπος που να πίστευε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι θα συνεργαζόταν ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Και για να το κάνουμε πιο λιανά; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να συνυπάρξουν στελέχη και άξια, ακομμάτιστα άτομα που θα υποδείκνυε το Ποτάμι, με τους πρώην και νυν Υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως τον Μπαλτά, τον Λαφαζάνη, τον Βαρουφάκη, τον Σκουρλέτη, τον Δρίτσα, τον Σπίρτζη, την Χριστοδουλοπούλου, την Φωτίου, και πόσους άλλους ακόμα να αναφέρει κανείς από αυτήν την «dr(e)am(a) team»!

Μετά λοιπόν το πρώτο σοκ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αφού στρογγυλοκάθισαν στην καρέκλα της εξουσίας ασκώντας το θεάρεστο έργο τους, τότε άρχισαν για αυτούς τα πραγματικά ζόρια με το Ποτάμι. Το Ποτάμι με τον ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό του λόγο, τις στοχευμένες προτάσεις του και με τις δύσκολες αλήθειες που είπε και όχι τα ευχολόγια και τις αοριστολογίες των προηγουμένων, τους χαλούσε τη σούπα. Πρώτα από όλα ήταν το πρώτο κόμμα που αντιστάθηκε στις προσπάθειες της «σκληρά διαπραγματευόμενης» κυβέρνησης, να βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη. Το ανάχωμα που έστησε το Ποτάμι στους δήθεν πρώην αντιμνημονιακούς και νυν υπερμνημονιακούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους ανάγκασε να δουν έστω και για λίγο από την κλειδαρότρυπα την πραγματικότητα, και αυτό ήταν κάτι που δεν το άντεχαν ούτε ακόμα το αντέχουν αλλά ας όψεται η καρέκλα. Πολλώ δε μάλλον, όταν το Ποτάμι κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο τον λαϊκισμό, την υποβάθμιση της Παιδείας και το στήσιμο της νέας διαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το μεγάλο τους όμως ζόρι ήταν όταν αποκαλύφθηκαν με στοιχεία οι στρατιές των συμβούλων, των ημετέρων και των συνεργαζόμενων δημοσιογράφων που διόριζαν και διορίζουν, και το στήσιμο του νέου «αριστεροδεξιού» κομματικού κράτους. Σε αυτό τι να μπορούσαν να πουν, παρά μόνο να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, φθηνή προπαγάνδα και δήθεν «αποκαλύψεις» είτε μέσων των γνωστών ΜΜΕ είτε μέσω του «υπέρμαχου» κ. Καμμένου.

Επειδή όλα αυτά δεν μπορούν να τα αντέξουν και επειδή τα ζόρια για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συνεχιστούν από τον πολιτικό λόγο και τις δράσεις του Ποταμιού, οι «αντιδράσεις» τους θα εξακολουθήσουν να είναι στο ίδιο χαμηλό επίπεδο, μόνο που πλέον δεν έχουν κανένα ακροατήριο... Ωστόσο ένα είναι σίγουρο και αποδεικνύεται κάθε μέρα, ότι αυτοί οι δύο, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ήταν γραφτό να είναι μαζί... Άλλωστε ο λαϊκισμός ενώνει τα άκρα εις σάρκαν μίαν!

Δημοφιλή