ΤΟ BLOG
25/02/2015 10:14 EET | Updated 27/04/2015 08:12 EEST

Το Κούγκι, ο Σαμουήλ, ο υπουργός Άμυνας και η ειδοποιός διαφορά με το σήμερα

Το βασικό του Π. Καμμένου (το κόμμα του οποίου προεκλογικά με διάφορες κινήσεις και καταγγελίες βουλευτών του, είχε χάσει μεγάλο μέρος από την σοβαρότητα του), ήταν ότι οι δεξιοί κυρίως ψηφοφόροι, ή εν πάσει περιπτώσει, όσοι ψηφοφόροι «φοβούνταν» έναν αυτοδύναμο Σύριζα, θα έπρεπε να τον ψηφίσουν για να μπορεί να τον συγκρατήσει. Μόνον που ο κ. Καμμένος, θα πρέπει να σκεφτεί ότι οι ψηφοφόροι του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους «για να συγκρατεί», όπως υποσχόταν τον Σύριζα. Και όχι βέβαια για να τον σπρώχνει, όπως φαίνεται να κάνει με τις προτροπές για Κουγκι.

ASSOCIATED PRESS

Ο καλόγερος Σαμουήλ, το 1803. όταν απεσταλμένοι του Αλη Πασά, πήγαν να «παραλάβουν» το Πύργο στο Σούλι, όπου ήταν ταμπουρωμένοι για μέρες γύρω στους χιλίους Σουλιώτες, το ανατίναξε και σκοτώθηκε αυτος, 4-5 ηλικιωμένοι που είχαν μείνει μαζί του και οι απεσταλμένοι του Πασά.

Η θυσία του καλογέρου έχει μείνει στην ιστορία και η λέξη «Κούγκι» είναι συνώνυμη με το ολοκαύτωμα.

Έτσι, όταν πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, απείλησε τους Ευρωπαίους (εταίρους μας και δανειστές μας μην ξεχνάμε) με «Κούγκι», «αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε», όλοι αναζητούσαν τι ακριβώς εννοούσε.

Ποιους θα κάνει ολοκαύτωμα και πώς...

Είναι η αλήθεια πως ο Πάνος Καμμένος, ένας πολιτικός που από την αρχή της καριέρας του εκεί στην αρχή της δεκαετίας του 90, έκανε πάντα αισθητή την παρουσία του, δεν διακρίνεται και για την ψυχραιμία του αλλά και για την «εγκράτεια» των λόγων του.

«Είναι αυθόρμητος και αληθινός» λένε οι συνεργάτες του. Αντίθετη άποψη έχουν ακόμα και πρώην συνάδελφοι του στην ΝΔ.

Το βέβαιο είναι ότι με αυτή την «λαϊκή γλώσσα» αλλά και με τις πολλές φορές κινήσεις πέρα από κάθε όριο, κατάφερε να αλλάξει τα κλιμα μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν τις εκλογές και εκεί που όλοι τον είχαν «ξεγραμμένο», κατάφερε όχι μόνον να μπει στην Βουλή με αρκετά πάνω από το όριο αλλά και να αποτελέσει το κρίσιμο μέγεθος για να γίνει ο Α. Τσίπρας πρωθυπουργός.

Το βασικό, το κύριο επιχείρημα του Π. Καμμένου (το κόμμα του οποίου προεκλογικά με διάφορες κινήσεις και καταγγελίες βουλευτών του, είχε χάσει μεγάλο μέρος από την σοβαρότητα του), ήταν ότι οι δεξιοί κυρίως ψηφοφόροι, ή εν πάσει περιπτώσει, όσοι ψηφοφόροι «φοβούνταν» έναν αυτοδύναμο Σύριζα, θα έπρεπε να τον ψηφίσουν για να μπορεί να τον συγκρατήσει.

Και η έξυπνη πολιτικά αυτή τακτική , απεδείχθη σωστότατη. Και οι ΑΝΕΛ μπήκαν στην Βουλή με 13 βουλευτές, 5 εκ των οποίων μάλιστα μετέχουν στην κυβέρνηση.

Μόνον που ο κ.Καμμένος, θα πρέπει να σκεφτεί ότι οι ψηφοφόροι του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους «για να συγκρατεί» , όπως υποσχόταν τον Σύριζα. Και όχι βέβαια για να τον σπρώχνει, όπως φαίνεται να κάνει με τις προτροπές για Κουγκι.

Όπως επίσης θα πρέπει ο υπουργός Άμυνας να ξαναδιαβάσει την ιστορία και να δει ότι όταν ο Σαμουήλ «έβαζε φωτιά στα τόπια» (που λέει και ο Σαββόπουλος) είχε φροντίσει πριν να βγουν με ασφάλεια και να φύγουν από την περιοχή οι εναπομείνατες 700 Σουλιώτες.

Έτσι, το ολοκαύτωμα δεν τους αφορούσε...

Ενώ τώρα , μας αφορά όλους...

ΥΓ. Ας ελπίσουμε ότι τις επόμενες μέρες στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις , δεν θα γίνει εφαρμογή του δόγματος « Κουγκι»...