ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/11/2014 15:37 EET | Updated 25/11/2014 06:10 EET

Ποτάμι: Στη Τρόικα δεν λέμε όχι

Sooc

Σε επίθεση κατά των «αντισυστημικών» πλουσίων και σε δυναμική υπεράσπιση των απαιτήσεων και του προγράμματος της Τρόικας προέβη σήμερα το Ποτάμι, όπως παρουσιάζεται μέσα από χθεσινό άρθρο του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής, κ. Χριστίνας Ταχιάου.

Το νεοπαγές κόμμα σχολιάζει με καυστικό τρόπο το ενδεχόμενο ενός «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις της Τρόικα, μιλάει με ελαφρολαϊκό συνομωσιολογικό ύφος για Πανεπιστημιακούς και στελέχη διεθνών οργανισμών στις Βρυξέλες και το Παρίσι, οι οποίοι εκ του ασφαλούς επιχειρηματολογούν εναντίον του Μνημονίου και επιχειρεί μια ορθόδοξη μαρξιστική διαλεκτική (!) στο αιώνιο ταξικό χάος που χωρίζει τους πλούσιους που διαμένουν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και στους φτωχούς, πλην ανίκανους, γηγενείς που αδυνατούν να μεταρρυθμιστούν από μόνοι τους.

Οι παραπάνω θέσεις συμπληρώνονται από την απαραίτητη ροπή στη πολιτική ενδοσκόπηση, η οποία εγείρει το οριστικό και φλέγον ζήτημα: αφού το μνημόνιο είναι απαραίτητο, γιατί δεν το σκεφτήκαμε από μόνοι μας και δεν το «κάναμε δικό μας»;