ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/11/2014 04:23 EET | Updated 27/11/2014 04:45 EET

"Δεν δεχόμαστε παράταση του μνημονίου" λέει ο Χρήστος Πρωτόπαπας

eurokinisi

Νέες περικοπές στις συντάξεις και αύξηση των φόρων ζητουν οι δανειστές, σύμφωνα με το στέλέχος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πρωτόπαπα ο οποίος μετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι. Όπως ξεκαθάρισε δε μιλωντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η «δεν θα δεχθούμε παράταση του μνημονίου, θέλουμε συμφωνία για αξιολόγηση».

Ο κ. Πρωτόπαπας αναφέρθηκε στις πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών για νέες περικοπές στις συντάξεις και αύξηση των φόρων. «Υπάρχει ένα μείζον αγκάθι στο θέμα του προϋπολογισμού όπου αυτά που ζητούν , δεν συμφωνούμε» είπε ο κ. Πρωτόπαπας και εξήγησε: «Πρώτον διότι ο προϋπολογισμός όπως τον έχουμε καταθέσει μπορεί να επιτευχθεί απολύτως και να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Και δεύτερον διότι θέλουν να αντικαταστήσουμε τα άλλα κονδύλια με περικοπές συντάξεων και αύξηση φόρων. Κάτι τέτοιο δεν θα το δεχθούμε». Εξάλλου όπως σημείωσε, στόχος της Αθήνας είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά «όχι και πάση θυσία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, θα αποφασιστούν οι ελληνικές ενέργειες για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ενώ επί του παρόντος, όπως είπε, δεν έχει κλειστεί ραντεβού.

«Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε με οικονομικά δεδομένα ότι έχουν άδικο στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, εξήγησε ο κ. Πρωτόπαπας, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι περισσότερες πιέσεις ασκούνται από πλευράς ΔΝΤ.