Απέρριψε η δικαιοσύνη την προσφυγή του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια

Απέρριψε η δικαιοσύνη την προσφυγή του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια
|
Eurokinissi

Απορριπτική είναι η προσφυγή του Νίκου Ρωμανού στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά (βούλευμα 9Ρ3/2014).

Το αίτημα του ήταν να απορριφθεί προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίος αρνείτο να του χορηγήσει εκπαιδευτική άδεια για να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθήνα, στο οποίο έχει περάσει.

Ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 24η μέρα σήμερα την απεργία πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται, ενώ υπό κατάληψη τελεί το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Παράλληλα, σε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Ηράκλειου προχώρησε το πρωί μια ομάδα νεαρών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Χθες, στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία προχώρησε σε 31 προσαγωγές, από τις οποίες 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νέα επιστολή Ρωμανού

Μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο Νίκος Ρωμανός, διαμέσου του δικηγόρου του, επανήλθε με νέα δημόσια επιστολή, μέσω της οποίας δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για εμπόριο ελπίδας και απευθυνθεί κάλεσμα προς τους αλληλέγγυους να κατέβουν στους δρόμους στις 6 του Δεκέμβρη, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα