ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/12/2014 09:52 EET | Updated 07/12/2014 09:52 EET

Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιος κι αν προταθεί

ASSOCIATED PRESS
Leaders of the Radical Left party Alexis Tsipras, right, and the Democratic Left party Fotis Kouvelis leave the Presidential Palace after their meeting with the President and the other Greek political leaders in Athens, Wednesday, May 16, 2012. Greek state TV said the country's new elections will be held on June 17, and Council of State head Panagiotis Pikramenos will be appointed to head the interim government until then. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

«Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τους επικεφαλής όλων των συλλογικοτήτων με τις οποίες βρισκόμαστε σε συζητήσεις, όπως είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι και σχήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Τις προγραμματικές συζητήσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση πραγματοποιεί εκ μέρους του κόμματός μας η αντιπροσωπεία που ορίσαμε».

Απαντώντας στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος του που προκρίνουν εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και αργότερα εκλογές σημειώνει: «η ΔΗΜΑΡ εμμένει στην απόφαση του συνεδρίου της να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί από την κυβέρνηση. Όταν οι ασκούμενες πολιτικές διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα και εντείνουν τις πολώσεις, πώς να υπάρξει συνεννόηση;».

Εκτιμά, πάντως, ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν θα κλείσει γιατί «η κυβέρνηση δύσκολα θα φέρει στη Βουλή συμφωνία για παράταση του Μνημονίου με εκλογική προοπτική προ των πυλών».