ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2014 12:32 EET | Updated 11/12/2014 12:32 EET

Ποινικές διώξεις για τη νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Πραγματικότητα και όχι «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» αποδεικνύεται πως ήταν η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων «σε βάρος αγνώστων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς για τα αδικήματα της κατ’ εξακολούθηση υπεξαίρεσης πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος και της  κατ’ εξακολούθηση νοθείας δια της από 14/11/14 παραγγελίας διενέργειας τακτικής ανάκρισης της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Αθηνών προς την Ανακρίτρια του 2ου Τμήματος του Στρατοδικείου Αθηνών».

Όπως δήλωσε ο κ. Σούρλας, η άσκηση ποινικών διώξεων είναι απάντηση σε «όσους την τελευταία δεκαετία αντιμετώπιζαν τα καταγγελλόμενα με ανευθυνότητα, παρότι αυτά αφορούσαν στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας».

«Η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί πλέον θλιβερό παρελθόν και τώρα αναμένουμε και είναι επιβεβλημένο να βρεθούν οι ένοχοι, όσο “άγνωστοι” και αν είναι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι σχετικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ και να ενημερώνονται τακτικά οι οικονομικοί εισαγγελείς, καθώς «τα κυκλώματα των επιτηδείων είναι αδίστακτα».

Sponsored Post