ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/12/2014 08:45 EET | Updated 19/12/2014 09:59 EET

Καμμένος για Χαϊκάλη: Γνώρισα τον μεσάζοντα στο γραφείο του Σαμαρά. Αρθρογραφούσε ως «Δευκαλίων»

Λεπτομέρειες σχετικά με το υπόβαθρο της υπόθεσης με τους ισχυρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας δωροδοκίας του, αποκάλυψε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμμένος, η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και 15 μέρες. Ο λόγος για τον οποίο δεν βγήκε στη δημοσιότητα είναι επειδή «θέλαμε να διευκολύνουμε το έργο της Δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, δήλωσε ότι μετά από ενημέρωσή του στη Βουλή από τον κ. Χαϊκάλη, αποφασίστηκε συνάντηση με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στο ξενοδοχείο Plaza, όπου το εν λόγω άτομο επί μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε «ουσιαστικά την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, στο σχετικό αρχείο ακούγονται πολλά πράγματα, που αποκαλύπτουν και άλλες απόπειρες χρηματισμού, ενώ γίνεται λόγος για αρκετά πρόσωπα και συμφέροντα. Παράλληλα, τόνισε ότι η προσφορά προς τον κ. Χαϊκάλη αφορούσε και στη διασφάλιση και του πολιτικού του μέλλοντος.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος για την ύπαρξη του υλικού, ο οποίος ειδοποίησε τον προϊστάμενο, κ. Ντογιάκο. Το επίμαχο υλικό περιλαμβάνει τη δισκέτα όπου έχει καταγραφεί η συνάντηση, καθώς και το πρωτότυπο ρολόι- κάμερα, που έφερε τη δισκέτα.

Η εισαγγελία προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις και κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση, κατά την οποία κατεγράφη υλικό 15 λεπτών. Εκεί συζητήθηκε η απόδοση ποσού 700.000 ευρώ, η ρύθμιση δανείου και η παροχή επιπλέον ποσών.

Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, στον εν λόγω διάλογο υπάρχουν «συγκλονιστικά στοιχεία». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αντίγραφα αυτών των συνομιλιών έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφους για λόγους ασφαλείας, ενώ συμπλήρωσε πως είχε κανονιστεί και συνάντηση, κατά την οποία ήταν να συλληφθεί επ' αυτοφώρω ο μεσάζων από ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, δύο λεπτά πριν τη συνάντηση, ο μεσάζων ακύρωσε.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο άτομο, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι τον γνώρισε στο γραφείο του κ. Σαμαρά ως στέλεχος της Deutsche Bank, είχε πολύ καλές οικονομικές γνώσεις και αυτοδιαφημιζόταν ως έχων διατελέσει σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Επίσης, τόνισε ότι είχε καταθέσει για την υπόθεση των CDS με την ιδιότητα τραπεζικού, ότι έγραφε αντιμνημονιακά άρθρα στο Ίντερνετ με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» και ότι είχε εργαστεί για ελληνική τράπεζα, από την οποία έφυγε το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι το υλικό είναι στα χέρια της εισαγγελίας και ότι ο κ. Χαϊκάλης είχε δώσει κατάθεση στη ΓΑΔΑ, όπου και αποκάλυψε και το όνομα του μεσάζοντα. «Δικαιολογία ότι δεν έχει το όνομα η Δικαιοσύνη δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος επίσης τόνισε ότι το υλικό έχει σταλεί επίσης στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να δοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων, και είπε ότι εάν δεν δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, παραμονή της δεύτερης ψηφοφορίας για τον ΠτΔ, τότε θα αναλάβει την ευθύνη να το δώσει ο ίδιος.