5 λόγοι που χρειάζεστε τουλάχιστον έναν ξεμέθυστο άνθρωπο στο πάρτι σας

Μη βιαστείτε να πείτε «ξενέρωτο» εκείνον που ήρθε στο πάρτι σας και δεν θέλει να πιει. Δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει καλά, ούτε ότι δεν είναι πολύ κεφάτος και πολλές φορές, εκείνοι που δεν πίνουν είναι οι καλύτεροι καλεσμένοι. Ιδού και 5 λόγοι που το υποστηρίζουν.

1. Δεν θα πιουν όλα σας τα ποτά

Για την ακρίβεια, δεν θα πιουν κανένα από τα ποτά σας! Σκεφτείτε τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε και ταυτόχρονα δεν θα ξεμείνετε το ίδιο εύκολα από ποτά. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προμηθευτείτε κάποιο μη αλκοολούχο ποτό για να τους προσφέρετε.

2. Θα σας φέρουν ένα πιο ιδιαίτερο δώρο

Ένα μπουκάλι κρασί αποτελεί ένα κλασσικό δώρο και είναι αυτό που θα προτιμήσουν οι περισσότεροι καλεσμένοι σας. Εκείνοι που δεν πίνουν τείνουν να είναι πιο δημιουργικοί όσον αφορά τα δώρα και δεν ψάχνουν για την εύκολη λύση του ποτού.

3. Είναι η φωνή της λογικής

Όταν το πάρτι αρχίζει να φουντώνει και το κέφι να ανεβαίνει, πολλά μπορούν να συμβούν. Η μουσική να είναι πολύ δυνατά, ποτήρια να σπάνε, οι καλεσμένοι να παραπατούν και οι στάχτες να πέφτουν στο πάτωμα. Τότε, είναι που ο ξεμέθυστος καλεσμένος θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, θα βάλει τασάκια στα τραπέζια, θα μαζέψει τα σπασμένα και θα μπορέσει να συνεννοηθεί με τον αστυνομικό που θα σας χτυπήσει την πόρτα μετά τα παράπονα των γειτόνων.

4. Θα βοηθήσουν

Υπάρχει μία στιγμή σε κάθε πάρτι, συνήθως είναι κοντά στο τέλος του, όπου οι περισσότεροι αρχίζουν να αγκαλιάζονται και να λένε ο ένας στον άλλον πόσο τον αγαπάνε. Μπορεί να υπάρξουν αγκαλιές και φιλιά ή τσακωμοί και φωνές, αλλά εκείνος που δεν έχει πιει θα χαρεί να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση. Θα συνοδεύσει έναν φίλο στην τουαλέτα, θα συμμαζέψει λίγο την κουζίνα και θα καλέσει ταξί σε εκείνον που παραπατάει από το ποτό.

5. Τα θυμούνται όλα

Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για εκείνους που έχουν πιει πολύ. Ο ξεμέθυστος φίλος σας, όμως, εκτός ότι θα ξυπνήσει χωρίς πονοκέφαλο, θα μπορεί να σας πει με λεπτομέρειες τι έγινε το προηγούμενο βράδυ και να σας βοηθήσει να ενώσετε τα κομμάτια του παζλ. Εκείνος μπορεί να σας πει για ποιο λόγο βρέθηκαν τα κλειδιά σας στο ψυγείο ή γιατί ξυπνήσατε αγκαλιά με το Άγιο Βασίλη που είχατε κάτω από το δέντρο.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 5 Reasons You Want a Sober Person at Your Holiday Party που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.