ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/12/2014 07:55 EET | Updated 31/12/2014 07:55 EET

Πετσάλνικος: Μονόδρομος η δημιουργία νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου

eurokinissi

Ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πετσάλνικος, υπάρχει ένα ουσιαστικό κενό στο χώρο της Κεντροαριστεράς, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ “χαρακτηρίζεται ως παρακολούθημα πολλές φορές της δεξιάς, της συντήρησης”.

Ερωτηθείς αν θεωρεί οδυνηρή την εικόνα ενός Παπανδρέου να διασπά το ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε πως “διάσπαση γίνεται, όταν υπάρχει κάτι ζωντανό, κάτι δυναμικό, κάτι που έχει αντιστοιχία με την κοινωνία την ίδια”, σχολιάζοντας ότι πλέον στις δημοσκοπήσεις το κίνημα βρίσκεται στο 4 με 5%. “Δεν πρόκειται περί διάσπασης. Εδώ υπάρχει η ανάγκη να ξαναζωντανέψει, να αναζωογονηθεί αυτός ο χώρος. Να υπάρξει ουσιαστικός κεντροαριστερός χώρος”, διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως ένα τέτοιο κόμμα είναι μονόδρομος, απάντησε: “Είναι μονόδρομος, με την έννοια του τι χρειάζεται ο τόπος, η χώρα, ο ελληνικός λαός. Συγκεκριμένα στρώματα του ελληνικού λαού χρειάζονται την εκπροσώπησή τους στην κατεύθυνση ενός ριζοσπαστικού, πραγματικά κεντροαριστερού, κόμματος, κινήματος, που θα κινείται στα πλαίσια της ευρύτερης κεντροαριστεράς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που θα αγωνιστεί για λύσεις προοδευτικής κατεύθυνσης σε πάρα πολύ οξυμένα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Τώρα, το τι θα κάνει, τι θα ανακοινώσει και πότε ο κ. Παπανδρέου, δεν είμαι σε θέση να το πω εγώ”.

Όσο για το αν θα μπορούσε ο νέος αυτός πολιτικός φορέας να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: “Η αίσθησή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει -και μάλλον δεν θα το κάνει-, την συνολική του και εξειδικευμένη πολιτική. Επομένως δεν ξέρουμε ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν ο ελληνικός λαός του δώσει ποσοστά πρώτου κόμματος. Επαναλαμβάνω, όποιος θα κινείται στην κατεύθυνση που περιέγραψα, θα μπορεί να είναι -με βάση μια στρατηγικής σημασίας και μορφής προγραμματική συμφωνία-, χώρος συνεργασίας”.