Δύο ντιμπέιτ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών

Δύο ντιμπέιτ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Menelaos Myrillas / SOOC

Το τρίπτυχο «ελπίδα – αξιοπρέπεια – δικαιοσύνη» θα αντιπαραθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο. Η επιτροπή που προετοιμάζει τον εκλογικό αγώνα του κόμματος καταλήγει ότι τις εκλογές θα κερδίσει εκείνος που θα μιλήσει θετικά και όχι εκείνος που θα καταστρέψει τον άλλο.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η στρατηγική του φόβου αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση, όμως ταυτόχρονα την καθιστά προβλέψιμη. Ουσιαστικά, λένε, η ΝΔ εγκλωβίζεται σε μία τακτική πολιτικού κατενάτσιο, θα καταστρέφει το παιχνίδι των αντιπάλων και αν της δοθεί ευκαιρία θα βγει σε αντεπίθεση. Μόνο που το κατενάτσιο είναι ποδόσφαιρο της δεκαετίας του ΄70, συμπληρώνουν.

Ίσως και λόγω αυτής της βεβαιότητας στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αποφασίζουν να άρουν το άτυπο εμπάργκο που αντιμετωπίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Εκτιμούν μάλιστα ότι θα αποβεί εις βάρος της ΝΔ η διαρκής εκπροσώπησή της από τον Αδ. Γεωργιάδη, καθώς ο «εμπρηστικός» του λόγος (όπως αυτός για την απουσία της Ρένας Δούρου από τον εκκλησιασμό, την ώρα που η Περιφέρεια Αττικής έδινε τη μάχη για να μην κλείσουν οι δρόμοι και να μην αποκλειστούν τα χωριά από τα χιόνια) αποκόβει τη ΝΔ από τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν την διεξαγωγή ντιμπέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει να πραγματοποιηθούν δύο συζητήσεις πολιτικών αρχηγών: μία με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και μία με την συμμετοχή των αρχηγών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι και στις ευρωεκλογές, όπου κέρδισε με 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει να διεξαχθούν ντιμπέιτ, όμως τελικά είχε αρνηθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Δημοφιλή