ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/01/2015 11:40 EET | Updated 03/01/2015 11:40 EET

Ανοιχτό προσκλητήριο σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς από τον Αλέξη Τσίπρα

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ανοιχτό προσκλητήριο σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις «που υπέστησαν τη μνημονιακή καταστροφή, μόχθησαν και παλεύουν για την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας για τη νίκη του λαού μας» στις επικείμενες εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος.

Σε εκτενή αναφορά του για το θέμα των συμμαχιών, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι απευθύνεται πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις κάλεσε «να συνειδητοποιήσουν ότι η μάχη που έχουμε να δώσουμε υπερβαίνει τις υπαρκτές διαφορές μας εντός της αριστεράς».

Είναι μια μάχη που αφορά το σήμερα και το αύριο των δυνάμεων της εργασίας και του λαϊκού κινήματος.

Τους καλούμε, είπε ο κ. Τσίπρας, «να παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν και να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για τον τερματισμό της κοινωνικής καταστροφής, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, για μια κυβέρνηση που θα βάζει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολλών». Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας, απηύθυνε κάλεσμα «για μια πλατιά εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν επί της αρχής στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το συμπληρώνουν με τις δικές τους επιμέρους προτεραιότητες». Πιο συγκεκριμένα, απηύθυνε κάλεσμα σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου. Απευθύνθηκε επίσης στους Οικολόγους- Πράσινους γιατί, όπως είπε, θεωρούμε σημαντική και κρίσιμη τη συνάντηση της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας.

Για το ναυάγιο με τη ΔΗΜΑΡ

Αναφερόμενος στις συνομιλίες με τη ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι παρά τις έντονες διαφωνίες των προηγούμενων χρόνων, παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις πολιτικές διεργασίες που συντελέστηκαν μετά την αποχώρηση από τη κυβέρνηση Σαμαρά. Πρόσθεσε ότι υπήρξε κοινός τόπος στην εκτίμηση ότι είναι όφελος για τον τόπο η πτώση της κυβέρνησης, η κυβερνητική αλλαγή και η αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση. Ωστόσο, σημείωσε, η στάση και η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτιά του ήταν ειλικρινής και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ, όποιες κι αν είναι αυτές. Τόνισε επίσης ότι ακόμη και αν δεν υπάρξει συμπόρευση πριν από τις εκλογές, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών.