ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Με ρουκετοβόλο RPG και καλάσνικοφ θα χτυπούσε μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Χριστόδουλος Ξηρός, τις φυλακές Κορυδαλλού, Χριστόδουλος Ξηρός, με σκοπό να οργανωθεί απόδραση των «Πυρήνων της Φωτιάς», πριν τη μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, στις 18.30 το απόγευμα. Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα η πλαστή ταυτότητα της γυναίκας που αναζητείται. Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι τα κελιά στα οποία κρατούνται τα μέλη της «Συνωμοσίας» ελέγχθηκαν χθες ένα προς ένα, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Πως θα γινόταν η επίθεση στον Κορυδαλλό

Η Αντιτρομοκρατική κάνει λόγο για «συμφωνία» Ξηρού και μελών της «Συνωμοσίας» στο ρεβεγιόν του Δεκεμβρίου του 2013. Το σχέδιο προέβλεπε από τότε η «Συνωμοσία» να βοηθήσει τον Χριστόδουλο στην απόδρασή του μέσω ασύλληπτων μελών της και εκείνος με τη σειρά του να πραγματοποιήσει εντυπωσιακό χτύπημα στον Κορυδαλλό για την απελευθέρωσή τους.

Από μέρα σε μέρα θα γινόταν η επίθεση στον φυλακές Κορυδαλλό από τον Χριστόδουλο Ξηρό και τέσσερις συνεργούς του. Οι τρομοκράτες έδιναν μάχη με το χρόνο προκειμένου να προλάβουν τις μεταγωγές κατηγορουμένων για τρομοκρατία στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι τρομοκράτες θα προσέγγιζαν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις τις φυλακές με δύο οχήματα. Η μία ομάδα, που θα προσέγγιζε τις φυλακές με βαν, θα άνοιγε πυρ με ρουκετοβόλο και καλάσνικοφ κατά των εξωτερικών φρουρών και των φυλακίων και η άλλη ομάδα θα ανατίναζε με εκρηκτικά το μαντρότοιχο των φυλακών. Στη συνέχεια, οι κρατούμενοι-μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» θα δραπέτευαν αφού πρώτα θα είχαν ειδοποιηθεί για το χρόνο της επίθεσης.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν άλλωστε ότι ο Χριστόδουλος βρισκόταν σε επικοινωνία με το εσωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού μέσω τρίτων προσώπων. Λειτουργούσε δηλαδή σαν «άτυπο» μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην ίδια επίθεση δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούνταν εκρηκτικά που θα ανατίναζαν τις φυλακές. Στη γιάφκα της Αναβύσσου επισημαίνεται ότι βρέθηκαν 7 σακούλες με συνολικά 70 κιλά της εκρηκτικής ύλης ANFO.

Στην αντιτρομοκρατική ο Χριστόδουλος Ξηρός κράτησε σκληρή στάση αρνούμενος να πιει νερό και να φάει κάτι, καθώς όπως λέει δεν θέλει να πέσει θύμα της ΕΛ.ΑΣ. όπως έπεσε το 2002 ο αδερφός του Σάββας.

Στη γιάφκα του Ξηρού στην Ανάβυσσο έχει εντοπιστεί ένα ολόκληρο οπλοστάσιο: επτά καλάσνικοφ και ένας εκτοξευτήρας RPG, γεγονός που οδήγησε και τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε Αίγιο και Λουτράκι και αφορούν στον εντοπισμό δύο γυναικών που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, το διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής. Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός συνελήφθη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, έξω από σπίτι-κρησφύγετο κοντά στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Ανάβυσσο, που είχε νοικιάσει πριν από έξι μήνες για λογαριασμό του συληφθέντος ζευγάρι συνεργών του.

Popular in the Community