Αποχωρεί από την ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη

Αποχωρεί από την ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη
Eurokinissi

Σε αποχώρηση από την ΔΗΜΑΡ οδηγείται η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η βουλευτής Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσει σήμερα την οριστική της απόφαση να διακόψει την οργανωτική και πολιτική της σχέση με την ΔΗΜΑΡ.

Η Ασ. Ξηροτύρη είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΔΗΜΑΡ και από εκείνα που ακολούθησαν τον Φ. Κουβέλη όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παρούσα πολιτική συγκυρία ήταν από τους εκείνους τους βουλευτές που εργάσθηκαν για την συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε κριτική και στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων Αγ. Κωνσταντίνου – Κουμουνδούρου.

Μετά το Διαρκές Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και την απόφαση για συνεργασία με το κόμμα των "Πρασίνων - Αλληλεγγύη", η Ασ. Ξηροτύρη δήλωσε ότι η απόφαση «δεν προσθέτει δυνάμεις στον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης κα ανάκαμψης της χώρας» και ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια: «με βάση αυτήν την επιλογή του κόμματος, και επειδή φοβάμαι ότι δεν μπορώ να συμβάλω και να αγωνιστώ όπως έκανα πάντα, επιλέγω να μην βάλω υποψηφιότητα σε αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ».

Δημοφιλή