ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/01/2015 06:49 EET | Updated 09/01/2015 08:16 EET

Ρέππας και Καστανίδης στηρίζουν Παπανδρέου αλλά δεν «κατεβαίνουν» υποψήφιοι

eurokinissi

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος σε ανοιχτή επιστολή του δηλώνει πως στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου και θέτει ως στόχο την ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία της Κινήματος-Δημοκρατών Σοσιαλιστών προκειμένου “να συμβάλλει στον τερματισμό της πολιτικής της δημοσιονομικής λιτότητας και της φορολογικής καταλήστευσης των Ελλήνων”. Βασική προϋπόθεση για αυτό, όπως τονίζει, “είναι η σαφής οριοθέτηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τους συμμάχους της”.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Ρέππα:

“Στα μάτια των πολιτών η τρέχουσα εικόνα για την πολιτική και τους πολιτικούς είναι απωθητική. Οφείλουμε να πείσουμε ότι δεν συμμετέχουμε στα κοινά για την κατάληψη αξιωμάτων και θώκων.

Είναι επιλογή μου να μην είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Στρατεύομαι και στηρίζω το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τον Γ. Παπανδρέου. Αυτή η επιλογή μου συμπυκνώνει και την θέση μου: για μια προοδευτική κυβέρνηση σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Η ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία του Κινήματος μας είναι καθοριστική γι’ αυτό το σκοπό.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών οφείλει να συμβάλλει στον τερματισμό της πολιτικής της δημοσιονομικής λιτότητας και της φορολογικής καταλήστευσης των Ελλήνων αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η σαφής οριοθέτηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τους συμμάχους της.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών οφείλει να συμβάλλει στη διαμόρφωση των συνθηκών για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εγγυάται αφ΄ ενός την αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αφ΄ ετέρου την επιτυχία μιας πολιτικής δημοκρατικών ρήξεων και μεταρρυθμίσεων απέναντι στην αναπαραγωγή του πελατειακού κράτους και της εξωθεσμικής λειτουργίας.

Ανοίγει μια νέα ιστορική περίοδος. Η χώρα είναι μπροστά σε μια κορυφαία πρόκληση. Οι Έλληνες με δημοκρατικό τρόπο θα κάνουν την επιλογή τους. Με την αχειραγώγητη ψήφο τους δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας”.

Υποψήφιος όμως δεν θα είναι στις επικείμενες εκλογές, ούτε ο Χάρης Καστανίδης. Σε δηλώσεις του αναφέρει πως στηρίζει και αυτός την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών "για μιαν Ελλάδα διαφορετική, μακριά από τα σημερινά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Η στήριξή μου δεν συνδέεται με την κατοχή αξιωμάτων, γι αυτό και αποσαφηνίζω ότι δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου".