Θεοδωράκης: Εφιάλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδυναμία

Θεοδωράκης: Εφιάλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδυναμία
Eurokinissi

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί μη συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι, είπε: «Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του. Σκεφτείτε 20 συνιστώσες να συζητούν κάθε μέρα πως θα ψηφίσουν οι 151 βουλευτές του. Σε ότι αφορά τώρα τις συνεργασίες, τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός και όχι τα κομματικά κονκλάβια. Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει στο παλιό πολιτικό σύστημα να συνεργαστεί. Η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν παρακαλάμε όμως για συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε - όταν συνεργαζόμαστε - για να σώσουμε τη χώρα. Αυτή είναι έννοια μας».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης στη διαφημιστική προβολή των κομμάτων, χαρακτηρίζοντάς την απόλυτο διασυρμό της οικονομίας. Ειδικότερα, δήλωσε ότι «το παλιό σύστημα ενωμένο -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- προσπαθεί να διαφυλάξει τα προνόμιά του και μοιράζει ως εξής τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από 1,5 εκατομμύριο, ΠΑΣΟΚ: 570.000, Χρυσή Αυγή: 430.000, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 320.000, Ποτάμι 140.000».

«Τα κόμματα εξουσίας … εκατομμύρια! Το Ποτάμι 140 χιλιάδες! Ο απόλυτος διασυρμός της ισονομίας», σχολιάζει ο Στ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι «ίσως να' ναι και καλύτερα», καθώς «όσο περισσότερο διαφημίζονται, τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί πρέπει να ψηφίσει το Ποτάμι. Τίποτα δεν ανακόπτει την ορμή μας. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα!».

Δημοφιλή