ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/01/2015 06:33 EET | Updated 22/01/2015 08:27 EET

Οι «κληρονόμοι» πολιτικών επιθέτων που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές

sooc

Μπορεί τα νέα ονόματα υποψηφίων βουλευτών που βλέπουμε σε αυτές τις εκλογές να είναι αρκετά, ωστόσο υπάρχουν και πολλά… που κάτι μας θυμίζουν. Είναι οι υποψήφιοι βουλευτές - απόγονοι παλαιότερων γνωστών πολιτικών.

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι

Αρκετοί υποψήφιοι με «πολιτικά επίθετα» επιχειρούν να μπουν για πρώτη φορά στη Βουλή, μέσω αυτών των εκλογών. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε την Ντόρα Πάλλη η οποία κατεβαίνει υποψήφια στη Β’ Αθηνών και είναι κόρη της πρώην υπουργού, Φάνης Πάλλη Πετραλιά.

o«Για μένα ήταν στοιχείο ευαισθητοποίησης και πολιτικής έμπνευσης να μεγαλώσω σε ένα πολιτικό περιβάλλον και να ζω στο ίδιο σπίτι με την Φάνη Πετραλιά» τονίζει η κ. Πάλλη στη HuffPost Greece.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις του κόσμου, όταν μαθαίνουν ότι είναι απόγονος μιας παλαιότερης πολιτικού σημειώνει πως «είναι μεικτά τα συναισθήματα. Όλοι οι πολιτικοί που έχουν υπερασπιστεί το όραμα τους και έχουν εργαστεί εφαρμόζοντας εθνικές πολιτικές έχουν υποστηρικτές αλλά έχουν και επικριτές. Ενώ αναφορικά με το τι θα ήθελε να αλλάξει η ίδια στην Ελλάδα λέει: «Θέλω να τα αλλάξω όλα. Στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική μέριμνα και προστασία, την οικονομία, τον πολιτικό πολιτισμό μας. Όχι γκρεμίζοντας αλλά, οικοδομώντας με σταθερά βήματα σε ότι έχουμε καταφέρει ως χώρα να πετύχουμε».

pΣτη Βουλή επιχειρεί να μπει για πρώτη φορά και ένας νέος Κώστας Καραμανλής. Γιος του Αχιλλέα. Είναι υποψήφιους στις Σέρρες.

Επίσης, υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία είναι η Εύη Τατούλη, κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Κατεβαίνει υποψήφια στην Αρκαδία.

Στην Βουλή με την Ν.Δ. ευελπιστεί να εισέλθει και ο Γιάννης Μελάς, γιος του Παναγιώτη Μελά, πρώην βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και νυν της Νέας Δημοκρατίας.

pΣτο νεοσύστατο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, συναντάμε τον Δημήτρη Οικονόμου, γιο του πρώην υπουργού Παντελή Οικονόμου. Είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας.

Αναφορικά με το αν ένα γνωστό «πολιτικό επίθετο», μπορεί να βοηθήσει έναν υποψήφιο βουλευτή, ο ίδιος υπογραμμίζει στη HuffPost Greece:

«Στο ξεκίνημα ίσως ναι. Στη συνέχεια όμως, η σκληρή κριτική που - σωστά - δέχεται ένας πολιτικός γίνεται υπέρμετρα σκληρή, αν έχει «πολιτικό επίθετο». Την ίδια στιγμή συμπληρώνει ότι ο κόσμος «είναι εύκολο να σε ακούσει, πιο δύσκολο όμως είναι να τον πείσεις. Εκτός αυτού δημιουργούνται αυξημένες προσδοκίες εκ μέρους των πολιτών οι οποίοι εκ των πραγμάτων με συγκρίνουν με τον Παντελή Οικονόμου».

Σε ό,τι αφορά το τι θα ήθελε να αλλάξει στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει: «Τις συνθήκες της ζωής μας. Δηλαδή η συνεννόηση μας με το κράτος να γίνει εντιμότερη και ευκολότερη και οι ανισότητες μεταξύ μας μικρότερες και λιγότερες».

Με το ίδιο κόμμα, στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι υποψήφιος και ο Χρήστος Στρατάκης, γιος του Μανώλη Στρατάκη, πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι δίνει την εκλογική του μάχη ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, γιος του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Κατσίκη.

Οι έμπειροι

pΥπάρχουν και οι υποψήφιοι που είναι απόγονοι παλαιότερων πολιτικών, έχουν όμως την εμπειρία του κοινοβουλίου. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απογόνους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Υποψήφιος είναι για μια ακόμα φορά και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Με την γαλάζια παράταξη είναι επίσης υποψήφια η Όλγα Κεφαλογίαννη, κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, αλλά και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γιος του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

Την δική του προσπάθεια στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει επίσης ο Χρήστος Δήμας, γιός του Σταύρου Δήμα. Σημειώνεται, ότι πρόσφατα ο Σταύρος Δήμας ήταν υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

pΣτον ΣΥΡΙΖΑ, συναντάμε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Στην ίδια κατηγορία, συμπεριλαμβάνεται φυσικά και ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, γιος του Ανδρέα.