Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας

Το Ποτάμι είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

Χωρίς λεφτά, προστάτες, συμφωνίες με συμφέροντα και συντεχνίες, «καταφέραμε το ακατόρθωτο, να είμαστε στη Βουλή με 16 βουλευτές», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, είπε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, καθώς η χώρα «είναι κοντά στον γκρεμό- θα φύγει όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Εμείς είμαστε εδώ για τις πράξεις» τόνισε, αναφέροντας ότι το κόμμα είναι εδώ για αλλαγές, «χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του, συμπληρώνοντας ότι «περιμένουμε να ανταποκριθεί στις ευθύνες του».

«Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει επειδή ένα κόμμα θα έχει, αν έχει, 151 βουλευτές, χρειάζονται μεγάλες πλειοψηφίες και πατριωτικό σχέδιο δράσης», τόνισε.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε κακό σημάδι την ενισχυμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής. «Οι αφορισμοί δεν αποδίδουν, πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η κοινωνία δεν θα αλλάξει με «θυμό και τσαμπουκάδες- θέλει τόλμη, αλλά και γνώση».

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι τη Δευτέρα το Ποτάμι δεν ξεκινά νέο προεκλογικό αγώνα, «όπως είθισται να κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Θα λέμε ναι εκεί που συμφωνούμε, όχι εκεί όπου κινδυνεύει η χώρα» πρόσθεσε, ενώ καταφέρθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή των 18άρηδων στις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι είναι επίσης κακό σημάδι ότι σε αυτές τις εκλογές η συμμετοχή ήταν ακόμη μικρότερη από τις εκλογές του 2012.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Θεοδωράκηςτηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι, οι κκ. Θεοδωράκης και Τσίπρας συμφώνησαν ότι θα έχουν συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η ημέρα της συνάντησης δεν έχει καθοριστεί ούτε έχει προσδιοριστεί.

Δημοφιλή