«ΚΥΟΝ»: Τα Ελληνικά σπιτικά μπισκότα που θα ξετρελάνουν τους τετράποδους φίλους σας

Γραβιέρα Τήνου, θυμάρι, κολοκύθα, φασκόμηλο, θυμαρίσιο μέλι, αβγά από κότες ελευθέρας βοσκής, βιολογικό αλεύρι... Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο γκουρμέ ντελικατέσεν που άνοιξε στην πόλη, αλλά για τις λιχουδιές«ΚΥΟΝ» ειδικά φτιαγμένες για τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου, τον σκύλο! Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο Γιώργος Παπαλεοντίου, εμπνευστής και σεφ της «ΚΥΟΝ», είναι αποφασισμένος να προσφέρει το καλύτερο στα σκυλιά σας!

Πώς προέκυψε η δημιουργία των μπισκότων «ΚΥΟΝ»;

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας πριν από περίπου ενάμιση χρόνο κυρίως λόγω της ανάγκης μας να δώσουμε στους δικούς μας σκύλους νόστιμες αλλά και ταυτόχρονα υγιεινές λιχουδιές. Σε αυτή μας την αναζήτηση δεν μπορέσαμε να βρούμε στην αγορά κάτι που να μας ικανοποιεί, οπότε αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε την «ΚΥΟΝ».

Ποια είναι η φιλοσοφία της «ΚΥΟΝ»;

Φιλοσοφία της ΚΥΟΝ είναι η επιμονή στην ποιότητα των συστατικών, η συνεχής βελτίωση και η ειλικρίνεια απέναντι στον καταναλωτή.

Σε τι διαφέρει από άλλες λιχουδιές σκύλων;

Διαφέρουμε στο γεγονός ότι όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επιλέγουμε Έλληνες παραγωγούς, αγνά φυσικά προϊόντα, φρέσκα και εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο, συνδυάζουμε την πολύ καλή πρώτη ύλη και δημιουργούμε πρωτότυπες γεύσεις με στόχο και ο σκύλος να απολαμβάνει τη λιχουδιά του αλλά και εμείς να είμαστε σίγουροι για αυτό που του δίνουμε. Επίσης, ό,τι φτιάχνουμε είναι χειροποίητο και παράγεται σε ένα χώρο όπου ο καθένας μπορεί να έρθει και να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής μιας και το εργαστήριο μας είναι μια ανοιχτή κουζίνα.

Ποιος εμπνέεται τις συνταγές σας;

Τις συνταγές τις εμπνέεται και τις δημιουργεί ο chef της ΚΥΟΝ (δηλαδή εγώ) παρέα, φυσικά, με τη Sookie, τη Nina και τον Frodo, τα σκυλιά μου, οι οποίοι είναι οι επίσημοι δοκιμαστές μας. Κοινός παρανομαστής είναι φυσικά η αγάπη για το φαγητό. Έτσι δημιουργήσαμε ένα βασικό κορμό έξι γεύσεων οι οποίες είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο και ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό τετράποδο. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στη δημιουργία νέων γεύσεων για την Άνοιξη.

Πώς είναι τα σχόλια που έχετε λάβει έως τώρα;

Τα σχόλια που λαμβάνουμε καθημερινά είναι θετικά και αυτό μας κάνει να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο. Προσεγγίζουμε τη διατροφή του σκύλου από μία διαφορετική οπτική, κάτι το οποίο είναι καινούριο και θέλει χρόνο αλλά είμαστε σίγουροι πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Σκέφτεστε να εξάγετε το προϊόν σας και στο εξωτερικό;

Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να εξάγουμε τα προϊόντα της ΚΥΟΝ και στο εξωτερικό. Ήδη πέρυσι κάναμε τα πρώτα μας βήματα συμμετέχοντας στη Graham pop up boutique που έγινε υπό την αιγίδα της Martha Graham Greek Dance Company στη Νέα Υόρκη και τα μα μηνύματα που λάβαμε ήταν άκρως θετικά, οπότε είμαστε αισιόδοξοι.

Πού μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα στο εργαστήριο - κατάστημα μας καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα μας όπου μπορεί κανείς να παραγγείλει και online. Είναι διαθέσιμα επίσης στη Μύκονο, στο Rocabella Mykonos Art Hotel & Spa και στη Σαντορίνη, στο Rocabella Santorini.

Γραφιστική επιμέλεια: Δάφνη Αλεξιάδου & Βάσσια Τερζή

Θα τα βρείτε:

Αρβανίτη 9, Μεταμόρφωση