ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2015 03:37 EET | Updated 09/02/2015 15:34 EET

Μυστήριο: Η πιθανή σύνδεση των Grateful Dead με προ δεκαετιών φόνο

ASSOCIATED PRESS
Members of the Grateful Dead,L-R, Mickey Hart, Phil Lesh, Jerry Garcia, Brent Mydland, Bill Kreutzmann, and Bob Weir. Grateful Dead drummer Mickey Hart says he and other members of the band never really understood the forces that turned them into a 30-year cultural phenomenon.

Από το 1991, που είχε βρεθεί το πτώμα της στο Νιου Τζέρσεϊ, ήταν γνωστή ως «Tiger Lady», καθώς δεν έγινε γνωστή η ταυτότητά της. Οι ντετέκτιβ που ερεύνησαν τον θάνατό της, της έδωσαν όνομα από το μοναδικό στοιχείο που βρέθηκε στη σκηνή: το τατουάζ μιας τίγρης στο αριστερό πόδι.

Αν και θα περίμενε κανείς να βρεθεί κάποιος που θα το αναγνώριζε, τα χρόνια πέρασαν, τα ίχνη «ξεθώριασαν» και το τατουάζ δεν αποδείχτηκε μεγάλη βοήθεια. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στο NJ.com, μια νέα καμπάνια στα media ενδεχομένως να έχει δώσει ένα σημαντικό στοιχείο: την ύπαρξη πιθανής σύνδεσης μεταξύ της Tiger Lady και μιας μπάντας με φανατικούς οπαδούς, των Grateful Dead. Το τατουάζ, σύμφωνα με κάποιους φανατικούς «Deadheads», μοιάζει με μια εικόνα που μόνο οι πλέον πιστοί οπαδοί θα γνωρίζουν: έναν τίγρη μέσα σε μια κιθάρα που ο frontman, Τζέρι Γκαρσία, έπαιζε από το 1979 ως το 1995.

Η αστυνομία ποτέ δεν είχε διερευνήσει την υπόθεση από αυτή την πλευρά, ωστόσο πλέον οι ντετέκτιβ εξετάζουν το νέο στοιχείο, επιδιώκοντας την επίλυση του μυστηρίου μετά από τόσα χρόνια. «Η πιθανή σύνδεση με τους Grateful Dead, που έκαναν περιοδεία στην περιοχή, είναι κάτι που θα έπρεπε να διερευνηθεί» ανέφερε ο Τζεφ Φλιν, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ. «Με τα social media έχουμε νέα μάτια στην υπόθεση» πρόσθεσε. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η μπάντα, και χιλιάδες από τους οπαδούς της, ήταν στη Νέα Υόρκη για εννιά συναυλίες περίπου έξι εβδομάδες πριν τον εντοπισμό του πτώματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, το επίπεδο αποσύνθεση του πτώματος σημαίνει ότι η άτυχη γυναίκα ίσως να σκοτώθηκε μέσα σε εκείνο το χρονικό πλαίσιο και να βρέθηκε μετά από εβδομάδες.

Δεν είναι η μόνη υπόθεση που έρχεται στην επιφάνεια τελευταία που συνδέεται με τους Grateful Dead. Τον περασμένο μήνα ταυτοποιήθηκε πτώμα που είχε ξεβραστεί στην Καλιφόρνια πριν από 20 χρόνια, που ανήκε σε φανατικό του συγκροτήματος, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκαν νέα στοιχεία στην υπόθεση του «Grateful Doe», άνδρα που είχε σκοτωθεί το 1995 στη Βιρτζίνια.