ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/02/2015 06:46 EET | Updated 10/02/2015 06:47 EET

Καμμένος: Έχουμε «Plan B», για χρηματοδότηση από ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα ή άλλες χώρες

Sooc

Η κυβέρνηση έχει «plan B», σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους και παύσης της χρηματοδότησης προς τη χώρα, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στο MEGA ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην «Ανατροπή»- το οποίο είναι «να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, που μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες».

Σημειώνεται ότι, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δηλώσει, ερωτηθείς περί συζητήσεων για δάνειο από τη Ρωσία, ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε έντονη διαβούλευση με τους εταίρους και όσους έχουν δανείσει τη χώρα, τονίζοντας ότι η χώρα έχει υποχρέωση προς αυτούς, οπότε δεν υπάρχει άλλη σκέψη στο τραπέζι.

Η δήλωση του κ. Καμμένου έχει εμφανιστεί και από διεθνή ΜΜΕ, όπως το Reuters και το Russia Today.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα» και δεν προτίθεται να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, δηλώνοντας μάλιστα πως ο ίδιος πιστεύει πως θα βρεθεί λύση.

Κληθείς να απαντήσει εάν θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός σε περίπτωση σύγκρουσης με τους εταίρους, ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Εάν συγκρουστούμε, βεβαίως και ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα έχει τον λόγο εάν χρειαστεί, με οποιοδήποτε μέσο» τόνισε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε το Grexit «μια απειλή χωρίς υπόσταση... κάτι σαν τον μπαμπούλα».

Ο κ. Καμμένος είπε «όχι στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας», ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρέμβαση των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν είναι βιώσιμο και πως ζητούμενο για την κυβέρνηση να υπάρξει «κούρεμα», ανεξαρτήτως με ποιον τρόπο θα γίνει και πώς αυτό θα ονομαστεί.

Για την κυβερνητική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως «ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού» και πως προέκυψε «ομαλά» μέσα από τη διαδικασία της αντιπολίτευσης και την ψηφοφορία επί των νομοσχεδίων, που έδειξε ότι οι απόψεις των δύο πλευρών συνέπιπταν στο 80% των ζητημάτων. «Αυτό ήταν ένα ποσοστό ικανό για να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα» ανέφερε. Παράλληλα, είπε ότι τα στελέχη των ΑΝΕΛ που μπήκαν στην κυβέρνηση τα επέλεξε ο ίδιος και πως συζήτησε το θέμα με τον κ. Τσίπρα, με τον οποίο δήλωσε ότι μιλούν καθημερινά και ότι «έχουν πολύ καλή χημεία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πάντως ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφωνίες σε αρκετά θέματα. Δήλωσε, για παράδειγμα, αντίθετος με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που εξήγγειλεαπό το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Sponsored Post