Οι συγγενείς και ο ιδιωτικός αστυνομικός που αναζητούν τα ίχνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλούν στη HuffPost Greece

Οι συγγενείς και ο ιδιωτικός αστυνομικός που αναζητούν τα ίχνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλούν στη HuffPost Greece
huffpost greece

Οπτικό υλικό από 49 κάμερες σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ στην Αθήνα εξετάζουν συγγενείς του 20χρονου φοιτητή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη που αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Τις τελευταίες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει τέσσερα τηλεφωνήματα που αξιολογούνται ως «περισσότερο σοβαρά» από πολίτες που ανέφεραν ότι είδαν νεαρό που μοιάζει με τον 20χρονο Βαγγέλη σε σταθμούς στα Πατήσια, στο Μοναστηράκι και το Νέο Ηράκλειο.

«Ο κόσμος βοηθάει και τον ευχαριστούμε. Κάποια από τα τηλεφωνήματα έλεγαν ότι εθεάθη το παιδί στην Αθήνα. Εξετάζουμε τα πάντα», λέει στη HuffPost Greece ο Γιώργος Βιδιαδάκης, θείος του αγνοούμενου φοιτητή.

Το γεγονός ότι τα τηλεφωνήματα έχουν ως κοινό σημείο τους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ έχει κάνει τους ερευνητές της υπόθεσης να τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.

Οι συγγενείς του Β.Γιακουμάκη, βρέθηκαν στην Αθήνα και πέρασαν την ημέρα τους βλέποντας επί ώρες βίντεο από κάμερες ασφαλείας του ΗΣΑΠ με την ελπίδα να εντοπίσουν μέσα στο πλήθος τον άνθρωπό τους.

«Πρόκειται για μία από τις πιο θολές έρευνες που έχω αντιμετωπίσει ποτέ στην καριέρα μου. Γίνονται παράλληλες έρευνες σε Αττική και Ιωάννινα. Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί ζωντανό το παιδί. Μετά θα βρούμε και τα αίτια. Μετά από ατελείωτες ώρες ερευνών το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο. Αυτό που θαυμάζω είναι ότι η οικογένεια Γιακουμάκη είναι μία εξαιρετικά δεμένη οικογένεια. Είναι συγκινητικό πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει μία γροθιά για να βρεθεί το παιδί τους. Γονείς, θείοι, ξαδέρφια, όλοι μία γροθιά», λέει στη HuffPost Greece ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες.

Θύμα Bullying;

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι φοιτητής στη Γαλακτοκομική Σχολή στον Κατσικά Ιωαννίνων, κατάγεται από την Κρήτη και εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015.. Περιγράφεται ως παιδί χαμηλών τόνων, κλειστό και σεβαστικό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία είναι να έπεσε θύμα bullying από συμφοιτητές του στη Σχολή. «Το παιδί μπορεί να δεχόταν ενοχλήσεις ή απειλές από συμφοιτητές του και να μην το άντεξε. Μπορεί να ντρεπόταν να το πει στην οικογένειά του παρότι ήταν πολύ δεμένος με τους γονείς του. Η Αστυνομία εξ όσων γνωρίζω έχει πάρει καταθέσεις από συμφοιτητές του Βαγγέλη», προσθέτει ο θείος του φοιτητή κ. Γιώργος Βιδιαδάκης.

Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν ο 20χρονος είχε κάποια προβλήματα με συμφοιτητές του που τον ανάγκασαν να θέλει να αλλάξει δωμάτιο στις εστίες της Σχολής όπου έμενε. Στο παρελθόν είχε δεχθεί συγκεκριμένες ενοχλήσεις από ομάδα συμφοιτητών του που κατάγονται από την Κρήτη. Η Αστυνομία και ο αρμόδιος ταξίαρχος που έχει αναλάβει τις έρευνες κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης έχει πάρει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στοχευμένες καταθέσεις από συμφοιτητές του Βαγγέλη που αποτελούν τον «οδηγό» των ερευνών.

«Χτένισαν» τον Πειραιά

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι συναγερμός σήμανε και από τηλεφώνημα που έκανε ξαδέρφη του πατέρα του αγνοούμενου φοιτητή στην οικογένεια, σύμφωνα με το οποίο νεαρός που έμοιαζε με τον Βαγγέλη και φορούσε μπλούζα που έγραφε «Italia» εθεάθη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Την ίδια επιγραφή έφερε το φούτερ που φορούσε ο 20χρονος την ημέρα που εξαφανίστηκε. Αστυνομικοί «χτένισαν» την περιοχή θεωρώντας ότι ο Βαγγέλης θα μπορούσε να πάρει από εκεί το πλοίο για την πατρίδα του, την Κρήτη. Οι έρευνες, ωστόσο, απέβησαν άκαρπες.

Δημοφιλή