ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/03/2015 12:22 EET | Updated 02/03/2015 12:22 EET

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να φοβάται. Να φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία στη Βουλή

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα επιδιώξει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς όπως είπε τα μηνύματα που έλαβε από την Ευρώπη, από τις επαφές που είχε στο εξωτερικό, είναι ανησυχητικά. Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή, να μην φοβάται υποστηρίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο επικεφαλής του κινήματος επεσήμανε ότι ενημέρωσε την Κ.Ο. για τις επαφές που είχε στο εξωτερικό. «Υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα στην Ευρώπη· το βλέπουμε και στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Άλλα όλα αυτά νομίζω θα έχω τη δυνατότητα να τα πω και με τον Πρωθυπουργό, γιατί έχω ζητήσει μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα κι ελπίζω τις επόμενες ημέρες να τον δω και να του τα πω» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup, για την παράταση της δανειακής σύμβασης, επεσήμανε ότι είναι λάθος της κυβέρνησης να μην φέρει τη συμφωνία στη Βουλή: «Είναι λάθος τους, να μην φοβούνται. Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για ένα άλλο κοινοβούλιο για δημοκρατικές διαδικασίες, για τη δυνατότητα να μιλάμε και να αποφασίζουμε μέσα στη Βουλή. Εμείς λοιπόν λέμε να τολμήσουν να φέρουν τη συμφωνία μέσα στη Βουλή και νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτό το 55-45 που είχε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να φέρει τη συμφωνία άμεσα στη Βουλή, αλλά μόνο προς συζήτηση. Προς ψήφιση θα φέρει μόνο τη νέα συμφωνία που θα προκύψει στο πέρας του τετραμήνου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε, επίσης, ως λάθος μήνυμα προς το εξωτερικό το να μιλούν οι υπουργοί από τη μια για έκτακτους φόρους και «από την άλλη να βολεύουν φίλους και ημετέρους, να δίνουν κάποιες αυξήσεις σε συνδικαλιστές που πιέζουν και σε κάποιους άλλους που τους βοήθησαν και να λένε ότι θα τους ξαναπάρουν στο Δημόσιο».